Liveklubben trotsar lokalbristen

När andra klagar på lokalbristen i Linköping storsatsar Palatset på musiken i höst. Det blir både liveband och stand-up varje månad.

I höst satsar Palatset stort på liveband.

I höst satsar Palatset stort på liveband.

Foto: Erika Landt

Linköpings kommun2019-09-12 21:34

Under de senaste åren har arrangörer i Linköping klagat på lokalbristen i kommunen, men Tobias Pettersson, som har ansvar för artistbokningen på Palatset, riktar kritik mot de som klagat och säger att de själva gör allt de kan. 

– Vi drar vårt strå till stacken och om man inte tycker det duger får de göra något själva, säger Tobias Pettersson. 

Palatset har sedan 2012 anordnat konsertkvällar och år efter år har antalet kvällar ökat. I år blir det musikkväll varje fredag och lördag och en gång i månaden kommer en känd ståuppkomiker att uppträda. Pettersson uppskattar att de haft runt 500 musikkvällar sedan start och att de ökat antalet kvällar på grund av stor efterfrågan.

Huvudfokus för Palatset är punk och hårdrock, men Tobias Pettersson säger att de försökt få in lite av allting i år. Han menar att det är viktigt att få en bra kombination av band, som både ska vara bra och locka publik. 

 Programmet innehåller både band som tidigare uppträtt, men även band som är helt nya till Palatsets scen. 

– Man får förnyas lite, så det inte blir samma band hela tiden, säger han. 

De större banden har under musikkvällarna ett förband, vilket oftast blir de lokala banden. Tobias Pettersson menar att ha ett lokalt band som förband ger de chansen att få lyftas upp. De lokala banden kommer även att få skina under kvällar där enbart lokala band spelar. 

Bland höstens artister märks Ola Magnell, Kajsa Grytt, Per Persson & Nya Packet, Asta Kask, 23 Till och Cirkus Prütz. Ståuppkvällarna bjuder på stjärnor som Nisse Hallberg och Jonatan Unge. 

Tobias Pettersson är kritisk mot de som klagar på lokalbristen.
Tobias Pettersson är kritisk mot de som klagar på lokalbristen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!