Elever från Skäggetorp fick uppsatspris

Eleverna Hooman Farhadi och Muhammad Hussaini från Nygårdsskolan var två av vinnarna i Sciras uppsatstävling. Tillsammans med skolpersonal och familj tog de emot prisen.

Eleverna Hooman Farhadi och Muhammad Hussaini vann uppsatspriset.

Eleverna Hooman Farhadi och Muhammad Hussaini vann uppsatspriset.

Foto: Simeli Malkey

Linköpings kommun2019-09-11 21:00

I våras kunde elever i Linköping från årskurserna två, fyra och sju delta i Sciras uppsatstävling, vars tema i år var skräck. På tisdagen fick flera elever från olika skolor pris för sina uppsatser. Två av vinnarna var Hooman Farhadi och Muhammad Hussaini, som vid tävlingstillfället gick i andra klass, från Nygårdsskolan i Skäggetorp. Rektorn på Nygårdsskolan Therese Andersson var på plats under prisutdelningen och säger att det var glad stämning bland alla som var där.

– Eleverna är jätteglada och stolta, säger Therese Andersson. 

Andersson understryker vikten av att eleverna från Nygårdsskolan, som ligger i Skäggetorp, vann priset. Hon förklarar att så länge hon har jobbat på skolan har eleverna inte vunnit liknande priser och i årets tävling har eleverna verkligen fått visa vad de går för. 

– Vi jobbar lite i motvind. Det känns extra roligt att eleverna kan tävla på samma nivå som elever i andra områden. 

Som rektor är Therese Andersson stolt över sina elever som presterat bra, men tillägger att en stor del för att eleverna kunde vinna priset var deras lärare, Simeli Malkey. Hon säger att Malkey har jobbat hårt med elevernas läs- och skrivkunnighet under terminerna. 

Vid prisutdelningen fick alla vinnande elever varsin bok och hela klasserna fick också diplom, samt att deras uppsatser ska visas på stadsbiblioteket. Vinsten firades med musik och ballonger och på plats för att fira var familj, lärare och skolans bibliotekarie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!