En skog av händer viftar i bänkraderna när frågan ställs från scenen om det är någon som har läst böckerna om LasseMajas detektivbyrå.
Författaren till den omåttligt populära bokserien, Martin Widmark, är tillbaka i barndomsstaden.
– Det är jättekul att komma hit och träffa läsare, jag var ju en Linköpingsunge själv för inte så länge sedan.
Tja, ett tag sedan är det ju... 1982 lämnade han stan och det dröjde till år 2000 innan Martin Widmark debuterade som författare. Men sedan dess har han skrivit inte mindre än 100 böcker. I höst kommer "Modemysteriet" – bok nummer 25 i ordningen om de smarta detektiverna Lasse och Maja.
– Det var viktigt för mig att ha en pojke och en flicka som huvudperson, för i er ålder är det faktiskt ingen skillnad. Det är bara påhitt och det är vår skyldighet som vuxna att visa det, förklarar Martin Widmark för sin unga publik.
– När jag skriver ska det alltid gå att byta ut "säger Maja" mot "säger Lasse", utan att det känns konstigt.
"LasseMajas detektivbyrå" har ju också blivit biofilm och i rollen som Maja spelades av Amanda Pajus, även hon från Linköping. Och när hon kommer in på scenen får hon dagens största jubel. Amanda Pajus, som nu går andra året på gymnasiet på Berzeliusskolan, berättar att hon redan som 8-åring förklarade för sina föräldrar att de inte skulle få se så mycket av henne i framtiden. Hon skulle minsann flytta till Hollywood. Dit har hon inte hunnit än, men skådepelardrömmen lever och inspelningen av de tre LasseMaja-filmerna har hon bara goda minnen av.
Eleverna i Crusellhallen har många frågor. "Färgade du håret när du var Maja?", undrar någon.
– Ja, varje fredag var jag hos frisören och fick rosa hår, berättar hon.
En annan av Martin Widmarks bokserier handlar om Halvdan och Meia som levde på vikingatiden. De illustreras arkeologen Mats Vänehem.
– Han är expert på vikingar så om ni lyssnar riktigt noga nu så kommer ni att lära er massor, tipsar Martin Widmark när han presenterar sin kollega.
De allra flesta i publiken lyder hans råd och får vara med om en spännande resa i historien. För att illustrera de tusen år som gått sedan vikingatiden tar Mats Vänehem hjälp av barn ut publiken. 30 elever bildar en tidslinje av generationer bakåt i tiden, där den som står sist i ledet skulle kunnat vara Halvdan Viking.
Och när de ändå står där passar Mats Vänehem på att testa viskleken.
– Mycket av historien för ju vidare genom muntlig tradition, förklarar han och låter "Halvdan Viking" läsa en mening på en lapp.
Budskapet går så vidare från öra till öra till andra änden av det långa ledet.
Hur det gick? Urspungsmeningen "Vikingarna berättade sin historia från föräldrar till barn" förvandlas under historiens gång till "En motorcykel åker panda"...
En snabblektion i runskrift avslutar scenframträdandet och efteråt ringlar köerna i foajén långa. Alla vill ha autografer av såväl Martin Widmark, Mats Vänehem som Amanda Pajus.
Arrangemanget för inbjudna skolklasser i Crusellhallen var ett samarbete mellan Visit Linköping och bokförlaget Bonnier Carlsen.