Stella Cocozza skaffade pojkvän – lägger ner hyllade podden

Stella Cocozza tog klivet ut i rampljuset genom podden "30's in the city" förra året. Succén var ett faktum och podden har nu tilldelats dubbla nomineringar på Guldörat. Men podden, den har duon redan lagt ner. "Det blev succé och vi slutade på topp", säger Stella.

Stella Cocozza och Hanna Friberg har tillsammans drivit succépodden "30s in the city". Trots nomineringar till Guldörat beslutade duon att lägga ner podden.

Stella Cocozza och Hanna Friberg har tillsammans drivit succépodden "30s in the city". Trots nomineringar till Guldörat beslutade duon att lägga ner podden.

Foto: Privat

Linköping2024-10-09 19:00

30-åriga modefotografen lämnade Linköping för tolv år sedan med en dröm om att bli fotograf. Väl i Stockholm byggde hon upp sin karriär genom att jobba med några av landets främsta Influencers. Förra året tog hon själv klivet ut i offentligheten då hon, tillsammans med bästisen och influencern Hanna Friberg, startade podd. I ”30s in the city” delade tjejerna med sig om dejtinglivet i New York och lyssnarskaran växte snabbt till drygt 60 000 i veckan.

Tidigare i år släpptes nyheten att det skulle komma en säsong två av poddsuccén. Duon fortsatte på samma spår, men bytte land. Följarna fick i stället hänga med tjejerna när de testade dejtinglivet i Kapstaden. Även den säsongen blev hyllad av lyssnarskaran som fortsatte att växa.

Men i september släpptes nyheten: det blir ingen tredje säsong.

– Jag träffade en kille och gick in i ett förhållande så det blev naturligt att vi la ner podden. Vi reste runt och var iväg i flera månader i taget och jag hade inte lust med det efter att jag träffat honom. Det hade också blivit lite konstigt om Hanna skulle vara ute på dejter och inte jag, förklarar Stella.

undefined
Stella Cocozza och Hanna Friberg var ofta på resande fot för att samla in underhållande material till deras podd.

Som ett kvitto på framgångarna med podden har de nu tilldelats en nominering i årets upplaga av Guldörat. "30's in the city" är nominerat till "Årets genombrott", som delas ut till ett radioprogram eller en podd som har fått ett tydligt genomslag och därmed en signifikant större publik under året.

– Det känns helt otroligt. Det var så viktigt för mig när vi startade podden att vi inte skulle misslyckas. Jag la ner så mycket tid på att podden skulle vara någonting nytt och det är helt fantastiskt att det blivit så uppskattat, säger Stella.

Som om det inte vore nog har hon själv blivit nominerad till "Årets stjärnskott". Priset går till en person som genom sina insatser under året gjort sitt första stora avtryck hos podd- eller radiopubliken. 

– Jag kan fortfarande knappt tro att det är sant. Det här betyder hur mycket som helst för mig. Det ger mig självförtroende att kanske fortsätta med det här och det blir som ett kvitto på att jag faktiskt är bra på det jag gör, säger Stella.

Priserna delas ut under branschdagen Guldörat, som arrangeras på Dramaten i Stockholm den 22 oktober.

– Jag bryr mig inte om jag vinner, det här är kvitto och bekräftelse nog, konstaterar Stella.

undefined
Stella Cocozza lämnade Linköping för tolv år sedan med drömmen om att bli fotograf. Mycket har hänt sedan dess.

Känns det inte lite tråkigt att ni har lagt ner podden nu när ni fått så fina nomineringar?

– På sätt och vis men samtidigt finns det någon fint i att sluta på topp. Det här är ett projekt som vi lyckades med och nu när vi inte kan fortsätta med samma koncept går vi därifrån på ett snyggt sätt. Det blev succé och vi slutade på topp helt enkelt.

Kommer vi höra dig i någon annan podd i framtiden?

– Det hoppas jag verkligen. Jag älskade att podda, det gjorde mig så himla glad. Jag måste bara hitta ett nytt koncept och någon ny nisch som känns intressant och bra. Det finns så många poddar idag så jag har det kravet, att det måste vara något nytt, och det kan göra att det tar lite tid.

Att kärleken fick gå före podden verkar onekligen ha varit ett lyckat beslut. I skrivande stund befinner sig Stella hos pojkvännen i Italien.

– Jag vill ju bara vara med honom hela tiden. Planen är att han ska flytta till Stockholm också, säger Stella med ett skratt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!