Ahmed, Nabil, Bari, Mohamed, Abdihakim, Yoonis, Saadiq. Ensamkommande flyktingpojkar, bandyspelare, Borlängebor och filmstjärnor som nu presenterat sig för Linköpings kommunfullmäktige.
När Correns kulturchef Åsa Christoffersson sett "Trevligt folk" önskade hon i en krönika att den skulle visas i Linköpings kommunfullmäktige. "En mjuk, varm höger rakt in i allt vad rasism heter", skrev hon, men framför allt är filmen ett exempel på vad integration kan betyda för enskilda människor och en kommun, och det var också därför borgmästare Helena Balthammar snappade upp förslaget.
På tisdageftermiddagen var det dags. På plats var en av filmens stjärnor, Somalia bandys initiativtagare och projektledare Patrik Andersson, som fick presentera filmen.
– Jag blev lite lurad när de gjorde filmen. Jag hade inte fattat att alla skulle skratta åt mig. Men bättre det än att de skrattar åt somalierna, sa han.
Dokumentärens osannolika berättelse om 17 Borlänge-ungdomars resa från att för första gången dra på sig ett par skridskor till att representera Somalia i bandy-VM ledde mycket riktigt till många skratt, men också en hel del tårar.
För att fånga upp integrationstemat hölls ett samtal direkt efter filmen, med företrädare både från Borlänge och Linköping.
– Det här har påverkat Borlänge jättemycket. Deras eget självförtroende har blivit jättemycket starkare, men det är också så att infödda kommer fram och pratar nu, för nu har de något att prata om, sa Patrik Andersson.
Marcus Hjelm, integrationsarbetande tjänsteman på Borlänge kommun, medgav att han hade varit väldigt skeptisk till Patrik Anderssons projekt, men var glad att han inte gav sig.
Samtalet kom främst att handla om hur kommunen kan underlätta för föreningslivet att engagera sig. På plats var också Hultabygdens hembygdsförening, som bland annat driver egen simskola där de i samarbete med Somaliska föreningen fått med sig somaliska barn.
– Det blir flera vinster. De får komma ut på landet, de lär sig simma och de umgås med andra svenska barn, sa Per-Åke Johansson från Hultabygdens kretsloppsförening.
– Det krävs att man är lite galen, kanske. Jag är pensionär och har tid över också, sa kollegan Ann-Christine Lekberg.
Just galenskapen tycks vara ett nyckelord. Och från kommunen en förmåga att inte avfärda galenskapen.
– Öppenhet och att tänka utanför lådan när en sådan som Patrik Andersson knackar på dörren. Det gäller att se till så att det finns någon som kan ta emot och inte avfärda, sa Marcus Hjelm från Borlänge kommun.