Stora festivalen till Linköping

Nu är det klart: Rix FM Festival kommer tillbaka till Linköping.

Rix FM Festival senast det begav sig, 2015.

Rix FM Festival senast det begav sig, 2015.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2018-04-26 07:00

Det har gått två somrar sedan sist men nu är den alltså tillbaka: Rix FM Festival anländer till Linköping 22 augusti och blir en del av Linköpings stadsfest.

– Tillsammans med Sveriges artistelit kommer vi även i år att kunna bjuda på Sveriges största sommarfest, säger Christer Modig, VP på MTG Radio i ett pressmeddelande och lägger till att festivalen blir större, bättre och viktigare än någonsin för kanalen då de påbörjar sina nationella sändningar i augusti.

För projektledaren för stadsfesten, Claes Lauritsen, är återkomsten högst välkommen.

– Rix FM Festival har alltid varit ett väldigt uppskattat inslag i Linköpings Stadsfest, så det känns jättekul att de är tillbaka i år. Det ger ytterligare tyngd till vår stadsfest och vi kan på det sättet erbjuda publiken fler artister. Vi ser fram emot en trevlig sommarkväll på en av Linköpings finaste platser.

Vilka artister som kommer till festivalen är ännu inte klart, men Rix FM utlovar ”en underhållande show i sällskap med Sveriges artistelit”.

Förra året medverkade bland andra Måns Zelmerlöw, Tove Styrke, Benjamin Ingrosso, Robin Bengtsson, Danny Saucedo, Mariette och Norrköpingsartisten Joakim Lundell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!