Stor fest planeras i Linköping: "Vi har det i blodet"

Johnnie Karlsson och hans kompanjon Michael Jidhed började redan på 80-talet att samla folk från hela socknen när de byggde en skateramp på deras gård i Göteborg – 40 år senare har de en lång karriär som arrangörer bakom sig. Nu håller de ett event för generationen som är född på dansgolvet.

Johnnie Karlsson på scen framför en livlig publik på Love 50+ Party.

Johnnie Karlsson på scen framför en livlig publik på Love 50+ Party.

Foto: Privat

Linköping2024-02-18 13:00

De öppnade ett av de första diskoteken i Göteborg som 16-åringar, samtidigt som åldersgränsen för inträde var 18 år. Idag arbetar de för att hålla samma dans- och diskokultur levande för sin generation, som inte längre har en självklar plats i dagens uteliv. 

– Vi är uppväxta med det och vi har det i blodet att gå på diskotek, säger Johnnie Karlsson. 

undefined
Johnnie Karlsson på scen framför en livlig publik på Love 50+ Party.

Love 50+ Party, som eventet heter, är ämnat för medelålders män och kvinnor som annars kanske inte finner särskilt mycket nöje i att gå ut på nattklubbar som främst riktar sig mot ungdomar. En drivande faktor för Johnnie och Michael att starta detta var antalet singlar i Sverige. 

– Samhället ser ut som det gör på gott och ont. Men många i åldersgruppen 50+ är singlar och det finns inte så mycket för dem i städerna. Det är också därför vi vänder oss till just målgruppen 50+, för varför ska inte de få möjligheten till dans, glädje och umgänge? säger Johnnie Karlsson. 

undefined
"Hade jag kunnat vrida tillbaka klockan hade jag inte velat ändra mycket.", säger Johnnie Karlsson när han reflekterar tillbaka på åren i sin karriär.

Vilken generation festar bäst, då? 

– Festar bäst med glädje, alltså inte att man ska vara fräck och spruta champagne... Det är nog åldersgruppen 50+. Jag ser ju på riktigt hur glada de är, och det handlar inte om att man ska ha på sig det senaste, utan det är bara ren glädje till dansen, musiken och umgänget.

Den 28:e mars kommer Love 50+ Party till Linköping, och 18:e maj i Norrköping. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!