Självporträtt med musik från eleverna på Tornhagsskolan

Självporträtt med musik. Det har åttorna och niorna på Tornhagsskolan skapat till kulturveckan som i år genomförs digitalt. "Eleverna har varit otroligt duktiga", berömmer en av lärarna, Vikky Schander.

Självporträtt med musik. Det har åttorna och niorna på Tonrhagsskolan skapat till kulturveckan. Här några av dem. Från vänster: Jonna Persson, Tuva Friberg, Erik Anzén och Hanna Drljevic.

Självporträtt med musik. Det har åttorna och niorna på Tonrhagsskolan skapat till kulturveckan. Här några av dem. Från vänster: Jonna Persson, Tuva Friberg, Erik Anzén och Hanna Drljevic.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2021-05-12 08:40

Arbetet har gjorts under projektnamnet Me, myselfie and I och har engagerat i stort sett alla åttor och nior på skolan från det att vårterminen startade.

Bildlärare Vikky Schander förklarar att hon är mycket nöjd med det engagemang som ungdomarna visat.

– De har gått in för det här helhjärtat och arbetat fram jättefina porträtt i olika stilar. Jag är stolt över deras sätt att ta sig an uppgiften, säger hon.

Målningarna visas på kommunens hemsida tillsammans med en musikslinga som eleverna också har skapat som en förstärkning och symbios till verken.

Ann-Christine Netz, musiklärare, menar att eleverna visat prov på både mod och styrka när de lämnat ut det de skapat till allmän beskådning.

– Det är sådant som bygger självförtroende. Det är också viktigt att de får vara delaktiga i ett arbete som verkligen betyder något, säger hon.

Tuva Friberg i 9 A valde att göra ett självporträtt som gick i linje med konststilen kubism.

– Det var svårt att hitta rätt nyanser, men jag är nöjd med slutresultatet, säger hon.

Erik Anzén i 8 B målade av sig själv från en bild som togs när han satt på en elefant, tillverkad av sten.

– Musiken är helt digital och det var inte så svårt att få ihop grejerna när man väl kom igång, säger han.

Från skolans sida hoppas man nu att det samlade materialet kommer att ligga kvar på kommunens hemsida en längre tid så att fler kan ta del av det som ungdomarna har skapat.

Karta: Tornhagsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!