Rockhösten börjar på Palatset i Linköping

Lite restriktioner är inget som stoppar en av Linköpings pålitligaste rockscener. Hösten på Palatset bjuder på både hårdrock, synt och indiepop

På Palatset i höst: Dan Reed, Jimmy Uller Band, Hanna Järver, Bête Noire (med bandbokaren Tobias Pettersson själv i spetsen) och Agnes Matsdotter. Och många andra artister, förstås.

På Palatset i höst: Dan Reed, Jimmy Uller Band, Hanna Järver, Bête Noire (med bandbokaren Tobias Pettersson själv i spetsen) och Agnes Matsdotter. Och många andra artister, förstås.

Foto: TT / Rebecca Candevi

Linköping2021-09-01 19:30

Först ut på lördag 4 september är mångsysslaren Jimmy Uller med band. 

Fredag 10 september blir det releaseparty med syntbanden Bête Noire och Radiohimlen

Dagen därpå spelar funkrockaren Dan Reed från USA och senare under hösten väntar allt från lokala förmågor till hårdrockveteranerna 220 Volt – om allt går som det ska. 

– De lokala banden är helt klara, dem kommer vi att köra. Men sådana som Electric Boys och De Lyckliga Kompisarna är lite osäkra fortfarande, säger bandbokaren Tobias Pettersson. 

Osäkerhetsfaktorn är pandemirestriktionerna. En rockklubb med stående publik får ta in max 50 personer. Det innebär minskade inkomster för artisterna, vilket kan få de större banden att tveka. Men Tobias Pettersson ser det inte som något stort problem. 

– Palatset är ett litet ställe. De lokala banden brukar inte dra mycket mer än 50 personer och det räcker för att det ska bli fullt framför vår scen. I normala fall får vi ta in högst 200 personer och då blir det verkligen fullpackat. 

Mer information finns på Liveklubben på Facebook. Tobias Pettersson lyfter fram tre favoriter i höst: 

– Jag älskar oktoberfest, så Helmut Jederknüller 15 oktober är ett måste.  

Agnes Matsdotter är den mest spännande Linköpingsartisten just nu. Hennes spelning 4 december kan bli en höjdarkväll. 

– Och så kör Klubb Din Mamma hos oss i höst. Annars är det mycket hårdrock och punk men de bjuder på lite pop och indie. De börjar med Hanna Järver 17 september. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!