Sammanlagt tolv långtradare, med en längd av 18–25 meter, har fraktat all dekor, och den ljud-, ljus-, och videoutrustning som behövs inför sändningen av Melodifestivalens sista tävling innan finalen i Stockholm.
Arbetet med att utforma scenen började innan sommaren förra året.
– Den byggdes i sektioner i SVT:s ateljéer, men sattes inte samman i hel skala förrän det var dags för den första deltävlingen i Göteborg. Det är nog rätt unikt att man gör så. När artister ska ut på turné brukar scenen byggas upp i sin helhet, och justeras lite efterhand, innan man ger sig iväg, säger Erik Blomdahl.
Han är teknisk produktionsledare på liveunderhållningsbolaget Blixten & Co som, delvis tillsammans med SVT, ser till att allt kommer på plats.
– Det är mitt jobb att se till att all utrustning kommer in i och ut ur arenan, säger han.
Här är lite fakta om "Andra chansen" som SVT sammanställt:
Årets scen är rekorddjup med sina 31 meter, som bredast är den 32 meter. Från scenen leder en trappa upp till green room som står på tre meters höjd. Ljusanläggningen som används väger 14,5 ton, och innehåller 306 rörliga lampor. Sammanlagt 1650 kablar med en längd av en och en halv mil går åt till scenbygget. Totalt används 11 kameror. Strömförbrukningen under sändningen uppgår till 732 ampere, vilket motsvarar den hos 30 villor eller 50 mil julgransslinga. Ungefär 100 ackrediterade reportrar och fotografer finns på plats under "Andra chansen".
I dag, torsdag, börjar artisterna att repetera i Saab arena.