Talang-vinnaren showar i Linköping

Inlåst i en vattentank med handfängsel och kodlås förtrollade Pontus Lindman Sverige i våras. Magikern lyckades vinna tv-programmet Talang och nu kommer han med sin show till Linköping.

Pontus Lindman gjorde tre framträdanden i Talang. Hans tre maginummer hängde ihop och byggdes ut när han gick vidare i tävlingen.

Pontus Lindman gjorde tre framträdanden i Talang. Hans tre maginummer hängde ihop och byggdes ut när han gick vidare i tävlingen.

Foto: TV4

Linköping2023-10-12 21:00

Talangjuryn tappade sina hakor när magikern Pontus Lindman tycktes kunna läsa deras tankar i först deltävling, sedan semifinal och till sist den stora finalen. Hans trick byggdes vidare ju längre han tog sig och kulminerade i finalen när han skulle bryta sig ut ur en vattentank.

Tittarna älskade det och Pontus Lindman stod som vinnare av Talang 2023. Nu åker han ut i landet på turné och på fredagen kommer han till Linköping och Sagateatern med showen "Moments".

– Det är en väldigt annorlunda typ av magishow. Jag har inte med mig en enda kortlek, det är allt annat än traditionell magi. Det är magi som jag tycker att det ska vara med rekvisita och sådant som kommer folk lite närmare, säger Pontus Lindman.

undefined
Pontus Lindman använde sig av bilder som visade minnen i maginumret som han uppträdde med i Talang.

Som publik kan det bli att man får vara en del av magin. Showen är nämligen interaktiv och det gör att den aldrig blir riktigt likadan från stad till stad.

– Historieberättande vävs in i det hela och publiken är en del av det som händer. De är inte passiva åskådare utan de får hänga med i tanken och på det som görs. Det är mycket interaktion på många olika sätt. Minnen som vi alla bär på är temat för det hela.

Så man ska som publik vara beredd på att bli en del av showen?

– Alltså, det är mer en upplevelse man är med om. Det är inte att alla kommer behöva springa upp på scenen och att alla kommer stå i centrum. Det är som under många andra magishower att det är ett antal personer som hjälper till. 

Hur mycket liknar showen numren du gjorde i Talang?

– Det liknar det jag gjorde i Talang väldigt mycket. Det här blir en förlängning av det. Där handlade det mycket om mitt minne som jag i slutändan ville visa upp för allihopa. Men i det här fallet är det lite omvänt när det fortsätter att handla om åskådarnas minnen. Jag lägger fullt fokus på det och upplevelsen skapas efter helt nya förutsättningar varje kväll.

Det måste vara spännande för dig också?

– Ja absolut. Det blir både skapande på plats och lite utmaning att leverera med bästa möjliga kvalitet.

Hur var det att vara med i Talang då?

– Det var jättekul. De storgillade mina idéer från start och jag fick skriva ihop exakt det jag kände att jag ville göra. Det var fritt fram för mig att skapa. Ibland blir det lite galna idéer, men det tyckte de bara var kul.

Karta: Sagateatern
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!