Östgötsk musiker kompar känd rockikon i vår

Rockikonen Ebbot Lundberg kompas av Åtvidabergsmusikern Jimmy Uller i vår. 2020 blir det spelningar både i Sverige och utomlands för 68-åringen.

Jimmy Uller, östgötsk bluesmusiker, tillsammans med göteborgske rocklegendaren Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives.

Jimmy Uller, östgötsk bluesmusiker, tillsammans med göteborgske rocklegendaren Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives.

Foto: Privat

Linköping2020-01-04 09:55

Musikern och skådespelaren Jimmy Uller från Åtvidaberg, 68, har ett fullspäckat år framför sig – hans band har flera turnéer inbokade. Den 8 februari är det premiär på Palatset i Linköping som kompband till Ebbot Lundberg, känd som sångare i rockbandet The Soundtrack of Our Lives. 

– När man har spelat så länge som jag lär man känna mycket folk, säger Jimmy Uller. Musiksverige är inte så stort. Jag och Ebbot har träffats lite under åren, så han visste att vi kompar och är rutinerade. När jag fick en massa förfrågningar för ett tag sedan ringde jag honom och han sa ja. 

På turnén kommer de att spela låtar som Ebbot har valt ut. 

– Bland annat The Doors och The Beatles – det är kul, det är låtar man kan. Och så några av hans egna låtar. Det blir en show.

Under året väntar även spelningar med både Bill Öhrström och Mats Ronander, som bandet turnerat med tidigare.

– Det är viktigt med kemi, det måste funka både på scenen och vid sidan av. Man ska kunna umgås. 

Det blir inte bara spelningar i Sverige. Tillsammans med Bill Öhrström ska de spela i Danmark, och det blir även en turné i Grekland.

– Men alla spelningar är roliga. Det är lika kul att spela i Tranås som i Köpenhamn. 

2020 hoppas Jimmy Uller på att få vara frisk. 

– Jag är glad att jag lever. Jag har varit sjuk, med proppar i ben och lungor, men nu är jag på banan igen. 

Och så länge han är frisk har han inga planer på att lägga av. 

– Så länge Stones håller på, håller jag på! 

Karta: Palatset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!