Nu fylls Linköping av olika sorters spel

Mingel, föreläsningar, spel, spel och lite mera spel. Nu drar Linköping game week igång, en tradition som startades förra året.

Linköping game week samlar över 50 aktiviteter som alla har något med spel att göra.

Linköping game week samlar över 50 aktiviteter som alla har något med spel att göra.

Foto: Christine Engström

Linköping2022-11-16 17:13

På torsdagen rivstartar spelveckan med Liu game conferense. Konferensen har funnits i många år, och det är runt den som man byggt upp spelveckan som är ett samarbete mellan kommunen och East Sweden game.

– Vi har samlat flera evenemang som har med gaming att göra, berättar Elin Winberg, projektledare på kommunen för spelveckan.

Aktiviteterna sträcker sig faktiskt lite längre än en vecka, namnet till trots. Konferensen kickar igång 17 november och sista aktiviteten hålls söndag 27 november. Listan över saker man kan ta del av dessa dagar fylls fortfarande på.

undefined
På flera ställen kan man under veckan testa på att spela olika spel.

Några exempel på aktiviteter är stand up med gamingtema, lan, arrangemang hos olika ungdomsarenor och Atomic café på Skylten.

– Det ska vara låga trösklar för vem som än vill vara med. En del är väldigt inne på gaming, och en del tänker att gaming inte är något för dem. Vi hoppas att både vana och potentiellt nya gamers ska hitta något roligt och få en chans att testa saker.

Hur många aktiviteter har ni?

– Det droppar fortfarande in. Men vi har fler än 50 i alla fall. 

undefined
Evenemanget ska vara för alla, både inbitna gamers och nyfikna nybörjare.

Förra året sattes en stor lysande iglo upp på Borggården i samband med spelveckan. Där kunde man testa VR-spel som projicerades på slottets vägg. Den aktiviteten uteblir i år.

– Vi hade en större idé och satsning som skulle vara ett samarbete med Vinterljus. Men i och med rådande läge med elpriser så fick vi tänka om. Vi sparar den grejen till ett annat år.

Det är generellt några färre aktiviteter i år än förra året. Det har dels att göra med att vissa av ungdomsarenorna har gått ihop och gör saker tillsammans.

Programmet kändes bredare förra året?

– Jag förstår känslan. Vi fick ett lite senare avhopp från en föreläsare bland annat. Men vi har försökt ha evenemang så att Linköping game week är något för alla. Inte bara de som redan är gamers. Det är därför vi till exempel har med stand up.

Förra året fanns det bland annat en föreläsning som vände sig till föräldrar med spelande barn. Det fanns också ett tillfälle där seniorer fick testa att spela.

 – Aktiviteterna är kanske inte riktigt lika inriktade till en viss åldersgrupp som de var förra året. Våra förhoppningar är att vi ska samla det utbud som finns här, och då blir det ju lite olika aktiviteter från år till år. Men vi vill ha låga trösklar. Vi har också identifierat det här och sett att vi kanske får specialinrikta oss på vissa målgrupper nästa år.

Projektledaren Elin Winberg hoppas att alla ska kunna hitta något de intresserar sig för under veckan.
Projektledaren Elin Winberg hoppas att alla ska kunna hitta något de intresserar sig för under veckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!