Melissa Horn bjuder in till intim konsert på Skylten

Med sina målande texter om kärlek och relationer har hon berört en stor publik i över 15 år. Nu är Melissa Horn aktuell med ny musik och beger sig ut på en intim sommarturné med stopp i Linköping.

Melissa Horn spelar i Linköping i sommar.

Melissa Horn spelar i Linköping i sommar.

Foto: Magnus Tosser

Linköping2024-06-30 20:00

Melissa Horn släppte sitt debutalbum "Långa nätter" redan 2008. Flera av låtarna spelas fortfarande flitigt, däribland duetten "Som jag hade dig förut" som hon gjorde tillsammans med Lasse Winnerbäck.

– Det ska bli kul med Melissa Horn, hon är en stabil artist som glädjer så många människor med alla hennes låtar. Hon slog mer eller mindre igenom genom duetten med Winnerbäck så det blir en extra koppling till Linköping, säger Kaj Sivervik, grundare av City to City som arrangerar konserten.

undefined
Lars Winnerbäck och Melissa Horn gjorde den välkända duetten "Som jag hade dig förut" tillsammans 2008.

Efter debuten har Melissa Horn släppt flera album som sålt både guld platina och genererat flera grammisnomineringar och topplisteplaceringar. Hon blev en stor tittarfavorit i TV4:s "Så mycket bättre" där hon deltog 2021. Hennes tolkningar som "Lämna honom" och "Aldrig vågat" nådde topplistorna och gav Melissa Horn en ännu bredare publik. Året efter gjorde hon närmare 60 konserter, där flertalet var utsålda.

I år är hon aktuell med ny musik och i mars släppte hon singeln "Säg förlåt". Den nya musiken firas genom en stor turné runt om i norden, men i mindre och mer intima salonger än vid tidigare konserter.

"Det ska bli skönt att få träda ur studiobubblan ett tag och träffa publiken. Det är verkligen en ynnest att få möjlighet att testa de nya låtarna och sen ta med den energin tillbaka in i albumet", skriver Melissa Horn i ett pressmeddelande.

Melissa Horn tar med sig sitt band i form av Rikard Lidhamn på bas, Magnus Olsson på trummor, Mikael Nilzén och Claes Björklund på klaviatur/synth. De uppträder på Skyltens innergård fredag den 5 juli klockan 20:00.

– Skyltens innergård har en väldigt intim utomhusscen så det kommer att bli fantastiskt. Dessutom har Skylten ett jättebra läge med närheten till resecentrum så det är väldigt lätt att ta sig dit, säger Kaj Sivervik.

undefined
Melissa Horn spelar i Linköping i sommar.

City to City har redan anordnat en del konserter i sommar, men Melissa Horn blir startskottet för det "riktiga sommarprogrammet" i Linköping.

– Det här blir vårt största sommarprogram hittills. Senare i sommar har vi bland annat The Hellacopters som säljer otroligt bra, dessutom kommer Soundtrack of our Lives, Amanda Bergman och Jonathan Johansson hit och de kommer att bjuda på helt fantastiska konserter, säger Kaj Sivervik.

Melissa Horn sommar 2024

28 juni - Nyköping
29 juni - Glanshammar
5 juli - Linköping, Skyltens innergård
11 juli - Sandviken
12 juli - Hamburgsund
13 juli - Brönnöysund
17 juli - Uppsala
18 juli - Bjärred
19 juli - Landskrona
26 juli - Västerås
27 juli - Törnsberg
1 augusti - Vitaby
2 augusti - Borgholm
3 augusti - Tvååker
6 augusti - Elverum
16 augusti - Raseborg
23 augusti - Oslo
24 augusti - Tönder
11 september - Stockholm
12 september - Stockholm

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!