– Jag börjar känna mig klar med att sjunga om att vara 17 år och full, säger Anton Nessvi, som närmar sig 30-årsåldern.
Hans nya låt ges ut fredag 12 februari. Den heter "Mardröm" och handlar om ett evigt aktuellt ämne: ett förhållande som går i kras.
– Jag har alltid haft det som tema: ungdomskärlek och breakups. Det är tacksamt att skriva om, även om det inte är något som händer mig själv just nu. Jag har ju varit ihop med min tjej i sju år, säger Anton Nessvi.
Idén till låten föddes när han talade med sin nya samarbetspartner.
– Vi pratade om våra värsta breakups och Pontus sade att det här måste vi skriva en låt om.
Pontus Kalm (som fram till nyligen hette Pontus Petersson) är också låtskrivare, känd för sitt samarbete med tv-kändisen Peg Parnevik i duon Gammal.
– Han är också från Linköping men våra vägar har inte korsats förrän vi båda satt i juryn på Funkisfestivalen på Skylten, berättar Anton Nessvi.
Nu har Anton Nessvi, Pontus Kalm och dennes bror Max startat en ny studio tillsammans i en lokal på Tornby. Den ska båda fungera som en bas för deras eget popsnickrande och finnas till för andra med samma behov.
– Det är kul att lite av branschen finns här, tycker Anton Nessvi, som brukar åka till Stockholm ibland och skriva låtar ihop med andra, men dragit ner på det i skuggan av pandemin.
– Meningen var att vi skulle ha en stor invigningsfest men det har vi fått skjuta upp. Och så har vi inte riktigt satt något namn på studion än.
Som de flesta andra artister längtar han efter att komma ut och möta sin publik. Publikrestriktionerna har inte kunnat hejda pandemin men har effektivt satt stopp för de flesta konserter sedan mitten av mars 2020.
– Jag hoppas att det här är över snart så att man får spela inför folk igen, men det känns fortfarande långt borta. Tänk att Viktor Leksells "Svag" är en av de största hits vi har haft i Sverige, men han har fortfarande aldrig spelat den live.
I väntan på bättre tider fortsätter skapandet i studion. Anton Nessvi siktar på att ge ut en EP innan året är slut. Den ska heta "Romantiken" och inspirationen kommer från den stilepok som präglade konst och litteratur för 200 år sedan.
– De lyfte fram de stora känslorna och att inte vara så rationell. Jag tänkte att det blir en bra titel på en sista samling låtar om tonårskärlek. Sedan vänder jag blad och lägger den epoken bakom mig.