På Hunnebergsgårdarna öppnar fotoutställningen ”Wasteland” av Gustav Udd, yrkesdansare och fotograf från Linköping. I öde terräng, från kärva stenbrott till trolsk skog, är dansarna utlämnade till elementen.
– Det handlar om att hitta sig själv i en tomhet, i ett landskap av karg skönhet, säger Gustav Udd, som även låter dansarnas rörelser komma till liv i en video.
Både lokala östgötska talanger och yrkesdansare finns med i hans foton.
– Pontus Lidberg, som är på affischen till utställningen, hör till en av landets stora koreografer just nu. Bilderna jag tog av honom blev utgångspunkten för hur jag sedan jobbade vidare estetiskt: de avskalade miljöerna, de vita kläderna och dimman som återkommande tema.
"Wasteland" invigs med ett dansstycke som Gustav Udd koreograferat.
– Det känns alltid viktigt att ha med live-dans, säger han.
På Östergötlands museum går konstnärsföreningen Alka i clinch med museets konstsamlingar. Konceptet har provats tidigare och den nya utställningen heter "Are you talking to me". De 33 som medverkar från Alka har haft fria händer att kommentera, tolka och eller på annat sätt förhålla sig till tidigare konstnärers verk.
På stadsbiblioteket presenterar östgötska författare sina nya titlar under rubriken Höstens närodlade böcker. Hemslöjden, Grafikcentrum Krogen Amerika, konsthallen Passagen, Skylten, Sagateatern och konstgallerierna är några av de andra platser där det blir aktiviteter och visningar.
Svensk blåsmusikfestival 2016 – som startar på fredagen och avslutas på söndagen – är visserligen inte en del av City art link, men lämnar ändå sitt tydliga bidrag till kulturen i city på lördag. Förutom parader blir det konserter på bland annat Farbror Melins torg och på Borggården.
– Vi har det klingande konstnärliga, säger Leif Wangin, projektledare för festivalen.
Framåt kvällen, klockan 18, drar det ihop sig till tattoo på Linköping arena med samtliga orkestrar. Ungefär 700 musiker deltar under festivalen som avslutas med tävling på söndagen.
– Vi har kallat det för öppna svenska mästerskapen. Det låter kanske lite kaxigt, men det ser bra ut, ha ha. Det är den enda plattformen där svenska blåsorkestrar träffas på det här sättet och då är det ju lämpligt att ha en tävling. Alla orkestrar deltar inte, det är lite olika, säger han.
Om du skulle lyfta fram något ur programmet, vad blir det då?
– Kanske tattoot ändå, det är en musik- och uppvisningsform som många tycker om. Publikintresset har ökat de senaste åren. Musikaliskt så är nog konserten med Arméns musikkår på fredag kväll något extra, det är ju en av få professionella musikkårer som vi har i Sverige.