Kändisbagare kommer till Linköping och håller kurs

Med över 100 000 följare på Instagram, ständig närvaro i Nyhetsmorgon och ett antal kokböcker så är Sébastien Boudet ett välkänt namn i matsvängen. På tisdagen kommer han till Simons kafferosteri och håller i en inspirationskurs.

Sébastien Boudet är uppvuxen i Frankrike och gav 2012 ut boken "Den franske bagaren: surdeg, mat, kärlek". Samma år hade han ett sommarprat och hans syns regelbundet i tv när han bakar i Nyhetsmorgon.

Sébastien Boudet är uppvuxen i Frankrike och gav 2012 ut boken "Den franske bagaren: surdeg, mat, kärlek". Samma år hade han ett sommarprat och hans syns regelbundet i tv när han bakar i Nyhetsmorgon.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Linköping2023-05-08 17:00

"Under en spännande kväll kommer jag att ta med dig/er på en passionerad och spännande resa från ax till limpa". Så börjar beskrivningen av kändisbagaren Sébastien Boudets kurs som han ska hålla i Linköping på tisdagen. 

– Det blev fullbokat nästan direkt, berättar Simon Seropian som driver Simons kafferosteri där kursen hålls.

Det var kändisbagaren själv som hörde av sig och frågade om han kunde hålla en kurs hos dem, och det svarade Simon direkt ja på.

– Det var smickrande. Han har varit en inspiration för oss i det sättet vi jobbar. Så det var absolut roligt att han ringde.

undefined
Det blir både inspiration i form av föresläsning och praktiskt pizzabakande på kursen.

Under kurskvällen kommer Sébastien bland annat berätta om kulturspannmål, grundtekniker i bakning, hur du sätter en surdeg och hur du snittar dina bröd. Kvällen avslutas med gemensam pizzabakning. Inga förkunskaper krävs.

– Det är en kväll där vi vill inspirera folk att jobba med bra lokala råvaror, kulturspannmål och olika mjöl. Jag tror att många vill göra det här fast de vet inte riktigt hur de ska göra det. Det kommer Sébastien förklara.

undefined
Kaffet är en viktig del av Simon Seropians verksamhet och han har kaffeprovningar i rosteriet.

Utöver det här specialtillfället så brukar Simon arrangera kaffeprovningar i kaféet. Han funderar också på att ha fler kurser och evenemang i höst.

– Jag tror att många vill lära sig mer om mat och matkultur. Nu har vi kommit igång igen efter pandemin och vi har kaffeprovning nu i maj. Vi hoppas kunna köra någon surdegskurs i höst också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!