Det var en kommentar om att Khamlane Halsackda inte såg tillräckligt asiatisk ut som gjorde honom nyfiken på begreppet identitet.
– Den här personen bedömde bara mitt yttre och mitt språk, men visste ingenting om min bakgrund. Det gjorde mig väldigt intresserad av varför den här personen uttryckte sig så, säger han.
Khamlane Halsackda har sina rötter i Laos, växte upp i England och bor nu i Malmö. I sin föreställning "Yellow card" från 2012 lekte han med olika asiatiska stereotyper.
– Jag började undersöka hur asiater ses i det västerländska samhället, och använde humor för att ta mig an ett tungt ämne, säger han.
Nu arbetar han med ett nationellt projekt för Dansnät Sverige. Genom samtal med personer som läser svenska för invandrare (SFI) i bland annat Linköping ska dansföreställningen "Ursäkta oss" växa fram.
– Jag samlar berättelser för att fördjupa mitt arbete. Jag har träffat fem elever i Linköping, alla på olika nivåer i både sina svenskastudier och i sin integration. Vi kommer att göra kortare filmporträtt av dem som, på något sätt, ska vara med i showen.
Blir "Ursäkta oss" en berättelse?– Det är svårt att säga än så länge. Kanske. Jag har fått höra många historier som är både inspirerande och hemska. Jag vill att det ska vara en föreställning som överraskar.
Elisabeth Asp är dansansvarig på Linköpings kommun, som är en part i samproduktionen med Dansnät Sverige.
– Vi tycker om idén att göra en föreställning om språk, integration och att vara ny i ett land. Dessutom finns det en lite humoristisk ingång, säger hon.