Hör hennes skiva live – på slottet

Skivan har fått lysande recensioner. På lördag kan du ta del av låtmaterialet. Då ger Lena Åkesson med musiker en konsert på slottet i Linköping.

Lena Åkesson med musikerna Niklas Hakegård, keyboard och Hans  Åkesson, klarinett och saxofon, ger en konsert i Karl IX:s sal i Linköpings slotts- och domkyrkomuseum på lördag.

Lena Åkesson med musikerna Niklas Hakegård, keyboard och Hans Åkesson, klarinett och saxofon, ger en konsert i Karl IX:s sal i Linköpings slotts- och domkyrkomuseum på lördag.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2019-04-12 05:00

Plattan heter Tales of a travelling mind och innehåller sammanlagt nio spår med engelska texter, skrivna av sångerskan själv, och producerad av hennes make, Hans Åkesson som dessutom medverkar på sax och klarinett.

– Det är min första egna skiva och jag är jättenöjd med hur den har mottagits. Vi släppte den i oktober 2017, säger Lena som till vardags arbetar som verksamhetsutvecklare på Sensus i Linköping.

Det är också Sensus som i samarbete med Linköpings slotts- och domkyrkomuseum står bakom den satsning som nu görs på en konsertserie i Karl IX:s sal i museet.

Premiären var den 9 mars då jazztrion Flygel på vift från Lunnevads folkhögskola bjöd på ett uppskattat framträdande.

– Det var verkligen lyckat. Salen är som gjord för den här typen av konserter. Lagom stor med en underbar akustik, menar museichefen Christel Storm som nu håller tummarna för att konsertserien ska locka tillräckligt många besökare för att den ska leva vidare året om.

– Vi tänker oss en spelning varje månad. Andra lördagen. Vi får se hur intresset är under sommaren. Det kanske blir ett kort uppehåll då och att vi startar upp till hösten igen.

På lördag backas Lena Åkesson upp av Hans Åkesson (sax och klarinett) och Niklas Hakegård (piano) som båda ingår i Östgötamusikens ensemble.

– Det är första gången vi tre gör något tillsammans och det känns jättespännande, säger Lena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!