Hannah, 23, är med i skandalomsusade programmet – "En ära"

Kritiserade programmet "Paradise Hotel" tar ny sats och sänder en allstar-säsong till hösten. Bland deltagarna som checkar in i lyxvillan i Mexiko finns Linköpingsbon Hannah Johansson, 23.

Paradise Hotel är tillbaka med Rebecca Stella som programledare.

Paradise Hotel är tillbaka med Rebecca Stella som programledare.

Foto: Patricia Recourt

Linköping2024-06-28 16:00

Den första svenska säsongen av "Paradise Hotel" sändes redan 2005 och har genererat en hel del skandaler genom åren. Många av de deltagare som medverkat har skapat stora rubriker och blivit välkända namn även långt senare. Ett exempel är Linköpings Samir Badran som deltog 2013.

För tre år sedan stoppades det skandalomsusade programmet efter att en deltagare ska ha begått två övergrepp. Efter det omarbetades konceptet, produktionen slopade "Hotel" i namnet och två säsonger av "Paradise" spelades in. I folkmun kallades det nya konceptet för "PK-hotel" och många tittare efterfrågade den gamla versionen.

Så det var till mångas förtjusning när nyheten kom tidigare i år om att den gamla versionen är tillbaka. Det stod också klart att den tidigare programledaren Rebecca Stella återvänder till programmet.

undefined
Paradise Hotel är tillbaka med Rebecca Stella som programledare.

Tio unga människor checkade i våras in i villan Playa Nix i Mexiko – villiga att riskera både vänskap och kärlek i jakten mot en halv miljon kronor. Linköpingsbon Hannah Johansson var en av dem.

– Det jag tar med mig är "lita inte på någon". Men spel är spel och vänskap är vänskap, konstaterar hon efter inspelningarna.

Hannah är född och uppvuxen i Linköping men bor för tillfället på Rhodos där hon jobbar på restaurang.

– Efter studenten åkte jag och säsongade på Rhodos bargata, sen har jag varit hemma i Linköping en del och bott i Spanien också, berättar hon.

undefined
Hannah Johansson, 23, från Linköping kliver in i det skandalomsusade Paradise Hotel-huset. "Jag är väldigt social och utåtriktad så mina vänner blev inte förvånade att jag skulle vara med i tv om jag säger så", säger hon.

Tanken att vara med i TV kom redan för fem år sedan och 2019 skickade hon själv in en ansökan till "Paradise Hotel".

– Jag åkte aldrig den gången men i år när jag fick frågan tänkte jag bara, "jag har inget bättre för mig så nu kör jag".

Hon gör resan tillsammans med flera nya deltagare, men även en hel del välkända "Paradise-profiler". Bland annat kommer Fredrik ”Fimpen” Olsson, Bettina Buchanan och Diana Moseni dyka upp under säsongen. Det blir dessutom en hel del nostalgi för alla PH-fans då det står klart att tittarfavoriten "skolveckan" kommer tillbaka.

– Det är en ära för mig att de ville ha med mig i deras comeback-säsong, menar Hannah.

undefined
Tidigare deltagarna Bettina Buchanan och Diana Moseni gör comeback som jokrar i den kommande säsongen.

Det kan vara mycket åsikter om det här programmet, vad tänker du om det?

– Jag tar det som det kommer. Jag vet att alla kommer ha åsikter, jag kan inte ändra på det. Men jag vet vem jag är och vad jag står för, och jag har mina nära och kära runt om mig som älskar mig.

Vad har deras reaktioner varit?

– Jag trodde att mamma inte skulle vara så glad, men hon är faktiskt taggad! När jag sökte 2019 var hon lite såhär "nääe ska du verkligen" men nu när jag blivit lite äldre tycker hon bara jag ska köra.

undefined
Tjejerna som flyttar in på hotellet i Mexiko är Shyrin Masoudi Moa Melin, Hannah Johansson, Victoria Engström och Amanda Fransson.

Hur var själva inspelningen?

– Det är lite obehagligt för det känns inte som att man blir filmad. Men överlag tyckte jag det var jätteroligt och det är något jag absolut skulle kunna tänka mig att göra igen.

Hur känns det att det snart ska sändas?

– Jag vill nästan inte kolla, man vet ju inte vad de tagit med så det är lite pirrigt. Men jag är nöjd med min insats och det finns ingenting jag ångrar.

Hur känns det att du kommer bli igenkänd här hemma?

– Jag vill inte ha för höga förväntningar när jag kommer hem, det kanske inte är en kotte som känner igen mig. Då kommer jag nog gå fram och säga "ursäkta, vet inte du vem jag är?", säger hon med ett skratt.

Säsongen kommer att sändas i september på Viaplay, TV3 och Pluto TV.

Årets tävlande

Victoria Engström, 22, Stugun
Moa Melin, 24, Stockholm
Hannah Johansson, 23, Linköping
Shyrin Masoudi, 23, Göteborg
Amanda Fransson, 27, Hässleholm
Fredrik Olsson, 28, Rhodos 
Ikenna Abika, 29, Älvsjö 
Mattias Helén, 23, Alunda 
Casper Wolter, 26, Stockholm
Diego Martinez Parra, 27, Stockholm 

Hittills presenterade jokrar:

Diana Moseni, 30, Göteborg 
Bettina Buchanan, 29, Rhodos

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!