Galna nöjesfredagen i Linköping med många evenemang

Har du inga planer på fredag? Då ska du fortsätta läsa! Fredagen i Linköping är nämligen fullsmockad av nöjesevenemang.

Nöjeslivet i Linköping visar sig från sin bästa sida på fredag. Det bjuds på popstjärna, lokal komedi och rockband.

Nöjeslivet i Linköping visar sig från sin bästa sida på fredag. Det bjuds på popstjärna, lokal komedi och rockband.

Foto: Anders Wiklund/TT, Victor Bomgren, Pressbild, Johan Nilsson/TT

Linköping2023-09-28 19:00

Nu är nöjeshösten igång på riktigt. Det verkar som att många arrangörer och artister tänkt att just den här fredagen den 29 september är perfekt för att underhålla Linköpingsborna. Här är listan över evenemang som alla sker på fredag.

17.00 Lars Winnerbäck

Fredagskvällen rivstartar med utdelningen av Nyponpriset i Garden i Konsert och kongress. Det är Lars Winnerbäcks kulturpris och Linköpingssonen är själv på plats för att dela ut det. Han brukar traditionsenligt spela några låtar för publiken på det kostnadsfria evenemanget.

undefined
Lasse Winnerbäck släppte den 22 september nya albumet "Neutronstjärnan". Kanske spelar han någon av de nya låtarna när Nyponpriset delas ut.

Winnerbäck skrev nyligen en mycket omtalad debattartikel i Corren där han pratade om vikten av den lokala kulturen. Det är nog inte helt orimligt att han nämner något om detta på scenen. Kanske kommenterar han också den omdiskuterade försäljningen av Skylten.

Även Linköpingsartisten Agnes Matsdotter kommer att sjunga vid utdelningen. 

Corren kommer att vara på plats och rapportera live från kvällen.

undefined
Agnes Matsdotter har på senare tid släppt låtar som "Bas bas bas" och "Spritdränkta".

17.00 Dunderfest

Lagom till aw-tiden drar också evenemanget "Dunderfest" igång på Skylten. Det blir en fest i dagarna två med hela 17 punk- och hardcore-akter som spelar. Man kommer också kunna ta del av punkloppis, live-podd och fotoutställning.

19.30 Darin

Kvällen fortsätter starkt när folkkära popstjärnan Darin kommer till Saab arena. Han är ute på stor arenaturné och första stoppet är i just Linköping. Darin släppte nyligen skivan "En annan jag" och har berättat för oss om nya låtarna och turnén.

Corren har en recensent på plats som kommer att ta temperaturen på showen.

undefined
Darin gör sin turnépremiär i Linköping. "Första giget är alltid speciellt. Och det här är min största turné hittills", sade stjärnan när vi pratade med honom inför fredagen.

20.00 Diyari Mahmoud

Ytterligare en turné har premiär på fredagen på Forumteatern i Linköping. Det är Linköpingskomikern Diyari Mahmoud som åker ut på sin första stand up turné och premiärgiget gör han i hemstaden. 

Diyari har länge gjort sketcher i sociala medier under namnet "Halal komedi" samtidigt som han jobbat som ingenjör på Tekniska verken. Nu har han sagt upp sig och satsar helhjärtat på humorn. Corren pratade med Diyari i början av sommaren och han berättade då om sin turné.

Corren kommer att vara på plats för att prata med Diyari och rapportera från evenemanget.

undefined
En av Diyari Mahmouds mest omtyckta karaktär är "Bosse". När vi pratade med honom inför turnén sade han att Bosse kommer att vara med i showen.

20.00 Anders F Rönnblom

Samtidigt som komikern går upp på scenen så drar också en konsert igång på Palatset i Linköping. Det är Anders F Rönnblom som spelar nöjeskvällen till ära. 

Anders skiva "Måsarna lämnar Gotland och hela Sverige tittar på" firar 50 år i år. En jubileumsbox planeras till hösten.

22.00 Smash into pieces

Lite senare på kvällskvisten kommer rockbandet Smash into pieces till O'learys i Linköping. Bandet var med i vårens Melodifestival, gick till final och hamnade till slut på en tredje plats med låten "Six feet under".

Bandet gör under 2023 en världsturné på över 150 datum och de har över två miljoner lyssnare månadsvis på Spotify.

undefined
Smash into pieces rockade loss i vårens Mello. Nu ska de få fart på sportbaren i Linköping.

22.00 Kosmik boogie tribe

Samtidigt som rockbandet släpper loss på sportbaren så spelar också ett annat band i Linköping. Det är norska Kosmik boogie tribe som gör ett framträdande på Platens bar.

Rockbandet är ute på turné och ett av stoppen i Sverige blir alltså Linköping.

Om man är riktigt snabb kan man nog hinna med tre av evenemangen. Lycka till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!