Nu planeras för en utescen på Skyltens innergård

Med hjälp av pengar ur Carlstedtska stiftelsen ska Skyltens innergård förvandlas till en kulturell mötesplats.

Skyltens utegård behöver fräschas upp och nu har man fått pengar ur Carlstedtska stipendiefonden. En länge efterlängtad utomhusscen blir nu verklighet

Skyltens utegård behöver fräschas upp och nu har man fått pengar ur Carlstedtska stipendiefonden. En länge efterlängtad utomhusscen blir nu verklighet

Foto: Annika Ekstedt

Linköping2021-04-26 12:00

En gång vart femte år delas pengar ut från Carlstedtska stiftelsen. I år uppgick det utdelningsbara beloppet till nästan 8,8 miljoner kronor.

Av den summan beviljades Kulturhuset Skylten 2,3 miljoner. Pengar som ska användas för att utveckla innergården.

– Gården har varit ett område som vi länge velat utveckla och nu blir det möjligt, säger Sanna Roth som är verksamhetsansvarig för Skylten.

Summan som man fick var också samma summa som man sökte.

Vad tänker ni göra för pengarna?

– Vi har en idé om att anlägga en scen för scenkonst. Det skulle ge större publikkapacitet än vi har inomhus.

Dessutom behöver lastningsmöjligheterna ses över. I dag är det många gånger knepigt när det kommer stora produktioner hur man ska få in det som krävs in i huset.

– Det är ju trappor upp till ytterdörrarna och det är lite trångt. Med bättre plats för i- och utlastning ökar vi tillgängligheten ur ett arrangörsperspektiv samtidigt som vi förbättrar arbetsmiljön för dem som jobbar med de olika produktionerna.

Hon tycker att Skylten och hela området i sig har stor potential. 

– Det ligger bra till, nära stationen och i ett stråk där många personer rör sig, längs ån och mot Saab arena. Vi skulle vilja att Skylten blir en kulturell upplevelse även om man inte går in i byggnaderna.

I statuterna slås det fast att pengarna ska ”användas till något för staden nyttigt ändamål eller stadens förskönande, parkanläggningar eller dylikt, varom stadsfullmäktige må besluta”.

Karta: Skylten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!