"Det dyrbara" är en relationsroman med många huvudpersoner och också ett mord i intrigen. Den förändrades och växte under samtalet. Margareta Samuelsson tyckte att den är "väldigt välskriven, språket flyter och det är viktigt för mig" och fick genast instämmanden. Jakob Carlander menade att det är en berättelse utan början och utan slut, den är pågående.
- Jag tycker mycket om den, sa han.
Thomas Malm tyckte synd om en av de många huvudpersonerna, författaren Jon som drabbats av skrivkramp men också är otrogen mot sin fru Siri.
- Han har fått förskott från förlaget, han hamnar i vindskammaren, nästan förvisad, för att skriva, men kan inte. Det är nästan som "du får inte komma ut förrän du är snäll igen".
Tove Solbeckar gillade, som flera andra, att det är så många huvudpersoner, men tyckte att det öppna slutet var "retsamt".
- Jag ville läsa om vad de sa i det där sista samtalet, nu blev jag lite snopen.
Kjell Carlsson var däremot förtjust i just slutet, och tyckte också synd om Jon som fastnat i skrivkramp med sin "högpresterande hustru".
- Jon blir bara mer och mer skuldsatt... Oerhört spännande, nästan trhrillerartad, sa han annars om boken.
Hos Louise Dahlgren väcktes tankar på spöken ur det förflutna, lik i garderoben som "ärvs" mellan generationer.
- Det är ju så vi lever våra liv, det börjar inte när vi föds, vi har kanske också tagit med oss spöken. Det här ger en mystisk känsla i boken, nästan lite övernaturlig.
Carina Byréus tog ner boken på jorden:
- Jag är kluven, Linn Ullmann är lite överskattad, tycker jag, här tycker jag hon tar sig lite vatten över huvudet med alla komplexa relationer och karaktärer. Men några passager är klockrena.
Det böljande samtalet slingrade vidare och landade sist i en gemensm slutsats, som Carina uttryckte så här:
- Men det dyrbara, det måste väl vara kärleken. Boken lämnade kvar en enormt stark känsla av "ta vara på den kärlek och de relationer du har, slarva inte bort det".
Bokcirkeldeltagarna inte bara samtalar bra tillsammans, de är också flitiga bloggare. Fortsätt följa dem på Bokbloggen på corren.se.