Lunnevads andraårselever luftar några av sina bästa alster från den hittillsvarande studietiden. Antalet utställare gör att det förekommer variationer i uttryck och stilar, liksom i utveckling. Allt annat vore uppseendeväckande, eftersom det rör sig om elever på ett relativt tidigt stadium.
Ändå tycker jag att kvalitén på det som visas generellt är högre än vad jag hade väntat mig. Möjligen är den här årskullen ovanligt lovande. Påverkan från förebilder i form av lärare är heller inte så påtaglig som den kan vara vissa år. Måleriet intar inte någon särställning, utan andra tekniker är representerade i jämförbar omfattning.
Fantasi och finessI en recension kan man inte kommentera ett så stort antal utställare var för sig, även om alla vore värda sina personliga omdömen.
Digitalt tryck kan ibland framstå som en något suspekt teknik. De flesta konstnärer som sysslar med den gör dock, i likhet med Hanna Ericsson, sina bilder för hand och bearbetar dem sedan i datorn. Här visar Hanna några sagoaktiga motiv som bärs upp av fantasi och finess.
Orientaliskt intresseEn som sticker ut, bland annat rent hantverksmässigt, är Linda Shamon. Hon besitter uppenbarligen ett starkt intresse för orientaliska kulturer som blomstrade för mer än tretusen år sedan. Formspråket är hämtat från dessa eror. En keramikvas med bilder i relief är värd särskild uppmärksamhet.
Flydda tiders bildspråk är dominerande även hos Carl-Johan Wicklund, vars linoleumsnitt speglar förhistoriska förhållningssätt.
SIEVERT SJÖBERG