Tre fotografier med rubriken "Mängdlära" och undertitlar som "denim", "pesto" och "t-shirt". Det första motivet återger en vardagsrumsinteriörer med uppstaplade kuddar, det andra en köksinteriör, och det tredje en sovrumsinteriör med en person som just provar en t-shirt.
En text av en fiktiv norsk forskare som beskriver utställningen om mängdläran som "ett försök att konkretisera, med så enkla verkningsmedel som möjligt".
Helt otroligt! Här har Alka-administrationen uppenbarligen velat satsa på något riktigt undersökande, ifrågasättande och postmodernt. Ja, kanske till och med på något subtilt som får oss att hitta nya ingångar i våra tanke- och reflektionsmönster. Problemet är bara att de här tre fotografierna i Konsert & Kongress-passagen inte kommer att uppmärksammas, dels för sin placering och dels för sitt banala innehåll. Och risken finns att den märkliga sociologen "Ove Skarpenes" inte får fram sitt djupsinniga budskap om "mängders och klassers sociala utvidgning". Men visst konsten lever sitt eget liv och behöver, utöver den egna utnämningen, inte ens bry sig om en deltagande publik.
I dag är det flera människor än någonsin som grubblar över hur USA:s invasion av Irak ska utvecklas. Det som hittills har skördat nära 800 000 människors liv.