Förlängd ansökningstid till Unga Berättare

Chansen att bli årets Unga Berättare finns fortfarande. Ansökningstiden har förlängts till 30 september.

Amanda Brämerson vann 2017. Nu söker Götabiblioteken årets Unga Berättare 2018.

Amanda Brämerson vann 2017. Nu söker Götabiblioteken årets Unga Berättare 2018.

Foto: Privat

Kultur och Nöje2018-08-20 11:15

För att fler ska få chansen att skicka in sina noveller förlänger Götabiblioteken, som står bakom tävlingen, ansökningstiden till 30 september. Alla mellan 16 och 30 år i Östergötland och Tranås är välkomna att skicka in bidrag till tävlingen.

– Vi gör det för att stimulera både läsandet och skrivandet. Unga människor skriver ganska mycket och genom Unga berättare kan vi erbjuda dem ett sammanhang där man ser att det finns många andra som också skriver, berättade Ingrid Loeld Rasch, utvecklingsledare på Regionbiblioteket, när årets tävling öppnade i våras.

Nytt för i år är också att de åtta vinnarnovellerna också kommer att publiceras i Östgöta Medias tidningar och webbar - Corren, NT och MVT.

De åtta vinnarnovellerna presenteras på Östergötlands bokmässa TellUs 1 december. Då publiceras också novellerna och allmänheten kan rösta på sin favorit. Rösterna räknas samman med juryns röster enligt samma modell som i Melodifestivalen. Den som får flest röster där blir årets skrivarstipendiat och erbjuds plats på en skrivarkurs.

Unga berättare 2018

Deadline 30 september 2018.

Novellen ska skickas till ungaberattare@regionostergotland.se

Mer om tävlingsreglerna finns på www.gotabiblioteken.se

Den som är under 18 år måste ha målsmans med­givande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!