Det var inte utan att jag blev lite kränkt när Mantorpsfrisören William Youssef i veckan gick till attack mot mitt hår.
"Själv skulle jag bara ha hockeyfrilla om jag fick betalt", slog den unga saxkreatören fast.
Hugget som verkligen tog var när han kallade min frisyr "populär".
Detta vet jag om mode: När något börjar beskrivas som populärt så är det redan ute. Min koaffyr är hopplöst passé.
Det är information som Linköpings kommunstyrelse borde ta till sig. Som pojken med guldbyxorna har de hittat 125 miljoner kronor skräpandes i en ficka. Nu har S+M-styret, i maskopi med C, bestämt sig för att en del av slantarna ska gå till återinförande av hamburgare i Linköpings skolmatsalar.
Har de sovit under en sten? Hamburgaren är stendöd. Jureskogs går back och stänger restauranger, Brödernas och Bores likaså.
Att det skulle hända förstod man redan när ställena började etablera sig land och rike runt för några år sedan. När investerarna kliver in genom dörren flyger intresset ur fönstret och hittar en ny gren att sätta sig på.
Vad den grenen skulle vara är jag uppenbarligen fel person att avgöra där jag sitter i min hopplöst utdaterade kaluv. Men kommunikationsbyrån Food & Friends sätter varje år heder och ära i att spana in vad som är det nya svarta på våra fat.
I 2025 års trendspaning slår de bland annat fast att kvinnor kommer att ta större plats i köken. Där ligger skolmatsalarna rätt i tiden. Jag kan inte hitta någon statistik på könsfördelning i skolkök, men den inofficiella yrkestiteln "mat-tant" talar sitt tydliga språk.
Snacks ligger också i framkant påstår Food & Friends. Flera små mål mat är mycket sexigare än tre stora. Även här är skolan i framkant. Säg det barn som inte har skippat köttfärslimpan till förmån för knäckebröd.
Men huvudrätten då? Vad borde skolan satsa på istället för burgare?
Huvuden. Grishuvuden, kycklinghuvuden och fiskhuvuden. I år vill vi bli chockade av maten. Tryne och tunga går också bra.
Det visade sig vara svårt att hitta prisuppgifter på huvuden, men jag skickade en förfrågan till Marcuskräftan i Väderstad som berättade att laxhuvud går att köpa för 15 kronor kilot och gav en uppskattning på 25–30 kronor för torskditon.
Linköpings elever skulle kunna äta lyxmat för en spottstyver.
De hittade pengarna kan läggas på en workshop i trendanalys för kommunstyrelsen.
Återstår att se vad jag ska göra av min förlegade frisyr. William i Mantorp berättar om en munkkrans som verkar både unik och chockerande. Perfekt för 2025.