Här kan du se "Jesus Christ Superstar" live

En ensemble på 70 personer laddar för "Jesus Christ Superstar" i Gammalkil kyrka.

Gammalkil 6 november 2019 21:02

I december förra året började en tanke gro i kyrkomusikern Eva Jonassons huvud. Hon ville sätta upp musikalen "Jesus Christ Superstar" i Gammalkil kyrka. Hon började höra sig för bland församlingen och möttes av positiva reaktioner. Nästa steg var att höra av sig till Fredrik Ingå som tillsammans med Lisa Tilling hade satt upp musikalen tidigare.

– Jag har haft den här idén tidigare men alltid slagit ifrån mig tanken, men nu fanns det flera samverkande faktorer. Det var kanske dags nu, säger Eva Jonasson.

När hjulen väl börjat rulla utlystes en audition för solistrollerna dit ungefär 20 personer dök upp.

– Vi hade många kvinnor som sökte rollen som Maria. Tyvärr har vi bara en kvinnlig roll men många manliga.

Många av solistrollerna görs av personer från Gammalkil. Solisterna backas sedan upp av församlingens kör vilket gör att hela ensemblen består av 70 personer.

– Vi har en stor och fin kyrka i Gammalkil där det går in 450 personer. Kyrkan är lite som en katedral utkastad på vischan. Den har inga pelare så det finns gott om utrymme, en ensemble på 70 personer får lätt plats där framme.

Uppsättningen skiljer sig från Andrew Lloyd Webbers och Tim Rice version då den inte har något skådespel utan är mer av en konsert. När originalet kom 1970 fick den kritik av vissa kristna organisationer då den bland annat inte hade med Jesus uppståndelse.

– Vi hade ett tydligt uppdrag från kyrkoherden att den ska vara med. Hur vi gör det vill jag inte säga, men det kommer att märkas.

Musikalen spelas 15-17 november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa