Om jag har en levnadsregel jag försöker följa är det den här: missa aldrig en film som verkar intressant.
"Red Joan" med Judi Dench, till exempel – den fick njugg kritik av TT:s recensent, men jag såg den ändå. Och bra var det, för det handlar inte alls om en kvinna som blir spion för att behaga männen i sitt liv, vilket recensenten tyckte. Tvärtom fattar hon sina egna beslut baserade på sin egen övertygelse.
"En kvinna bland män" är ett annat kvinnoporträtt med verklig förebild: HD-domaren Ruth Bader Ginsburg. När jag såg den bidrog kvinnorna i publiken med indignerade utrop varje gång förstockade män står i vägen för den unga judiska juristen, spelad av Felicity Jones.
Lite manligt motstånd är inget som hindrar Arya Stark (spelad av Maisie Williams) i "Game of thrones". Man skulle ju kunna tro att varenda tv-tittare i världen älskar den unga lönnmördaren just nu efter hennes framgångsrika framfart i fantasyseriens sista säsong – men nej då. Varje gång en kvinna utmärker sig finns det karlar någonstans som klagar.
"Mary Sue", skriver någon om Arya i ett kommentarsfält på Instagram. Det är ett uttryck jag är rejält trött på. "Mary Sue" är ett skällsord som betyder att en kvinnlig karaktär är orealistiskt begåvad och duktig. Det härstammar från en "Star trek"-berättelse skriven på 70-talet, och dyker nu upp så fort hjälten är en tjej.
Jag vet inte om "Star wars"-fans är ovanligt dumma, eller om det är för att jag läser så mycket om "Star wars" jag oftast stöter på beteendet där. Mobbarna står på rad i kommentarsfälten och skriker "Mary Sue" efter Rey, spelad av Daisy Ridley. "Orealistiskt att hon redan är en jedi, hon har inte fått nån träning", brölar puckon på båda sidor om Atlanten. De verkar ha glömt att Obi-Wan bara hann träna Luke Skywalker i ungefär fem minuter innan de kom fram till Dödsstjärnan.
Daisy Ridley lämnade sociala medier redan 2016 för att slippa påhoppen. 2018 öste så kallade "fans" sitt rasistiska hat över Kelly Marie Tran, efter hennes roll i "The last jedi". Och så där håller det på. Män som hatar kvinnor härjar fritt på sociala medier.
En av vårens klokaste filmer är, kanske lite oväntat, "Röjar-Ralf kraschar internet". Denna Disney-producerade barnfilm handlar om en tjej, Vanilja von Sockertopp, som söker friheten på Internet och en konservativ man, Röjar-Ralf, som motarbetar henne.
"Destruktiv manlighet är ett viktigt ämne i dag och för mig är det rätt recept för den här typen av filmer", sade regissören Rich Moore till TT i samband med premiären. Hyfsat ambitiöst i en animerad barnfilm, får man säga, men helt i linje med Disneys konsekventa satsning på mångfald och jämställdhet i såväl "Star wars" som Marvel-filmerna.
Vanilja får hjälp av de frigjorda Disney-prinsessorna och Ralf får lära sig ett antal läxor inklusive denna: "Läs aldrig kommentarsfälten på sociala medier".
Det är en levnadsregel jag också borde följa, för att slippa se det elände som frodas där.