Onsdag 18 december är det biopremiär för "Star wars: the rise of Skywalker". Det är den nionde och avslutande episoden. Mycket står på spel, både i en galax långt, långt borta där filmerna utspelar sig och här, på vår egen planet, där "Star wars" älskas med religiös glöd och en infekterad strid rasar mellan olika fraktioner av fans.
Under mer än fyra decennier har George Lucas saga förtrollat och engagerat nya generationer. 1977 var det väl ingen som hade trott att den upplysta, sekulariserade västvärlden var i behov av en ny mytologi. Men kanske var det just därför "Star wars" blev något som liknar en religion.
Berättelsen om jedi-riddarna, om Kraften och om kampen mot den mörka sidan byggde George Lucas mycket medvetet genom att låna från olika uråldriga berättelser som återkommer i alla människans kulturer. Medan kritikerna mest såg en massa pang-pang i rymden fastnade publiken för ett universum som erbjöd mycket mer än bara två timmars äventyr.
Men med stort engagemang följer en känsla av äganderätt.
För många fans är "Star wars" något som tillhör dem. De vill att nya filmer ska uppfylla deras vision av vad "Star wars" är, och tolererar inga andra tolkningar. På 80-talet kunde folk klaga sinsemellan om de inte gillade de söta små ewokarna, men med Internets hjälp har fans förenats över hela världen, i kärlek och hat.
När George Lucas startade om efter 16 års uppehåll, med "Episod I" 1999, kokade hela världen av förväntningar. Många blev besvikna, och i diskussionsforum på nätet kunde de älta sina känslor. Lucas gloria hamnade på sned och även om en del fans förlikat sig med prequel-trilogin förblir andra förbannade.
"Min bror älskar filmerna, men han hatar Jar-Jar Binks. Han har alla filmerna, men den tror jag att han vägrar se om", berättar en av mina arbetskamrater som är i 40-årsåldern.
Att det skulle bli så mycket som nio episoder var något som flög ur Lucas efter den första filmens succé på 70-talet, och som han tog tillbaka gång på gång.
"Folk frågade hela tiden om jag skulle göra fler uppföljare. Ibland blev jag för entusiastisk", säger George Lucas i J W Rinzlers bok "The making of Star wars" (Ballantine).
Men 2012 började Lucas planera för sin pension. Han gav grönt ljus till en fortsättning och sålde hela Lucasfilm till nöjesjätten Disney för fyra miljarder dollar.
Disney satsade hårt på en ny film varje år, och ett modernare universum. I huvudrollerna: en kvinna, en svart kille och en latinamerikan. "De nya filmerna känns som en nytändning", tycker en kvinnlig kollega i 30-årsåldern.
Den åttonde episoden, "The last jedi" (2017), tog ut svängarna rejält. "Den bästa läraren, misslyckandet är", säger Yoda, och hela filmen handlar om hur huvudkaraktärerna misslyckas och utvecklas. Kylo Ren, som vacklar mellan den mörka och ljusa sidan, dödar oväntat sin onde läromästare Snoke, och Luke Skywalker offrar sitt liv för att rädda Leia och de andra.
Kritikerna tyckte om den. Jag älskade den. Men i sociala medier utbröt ett krig, en strid ström av hat mot Disney som fortfarande förgiftar alla samtal.
Regissören JJ Abrams, som även gjorde "The Force awakens", har nu den svåra uppgiften att avsluta sagan. Luke Skywalker och Han Solo är döda. Leia lever, men Carrie Fisher som spelade henne avled hastigt julen 2016 och Abrams har fått förlita sig på åtta minuter överblivna inspelningar med henne. Hatarna på nätet vässar knivarna.
Men samtidigt har Disneys tv-tjänst haft premiär i USA, och där visas "Star wars"-tv-serien "The mandalorian". I första avsnittet introducerades en liten söt varelse av samma art som Yoda. Hans mörka ögon får hela USA att smälta. I Europa kan vi inte se Disney + förrän i mars 2020, men nätet svämmar över av kärlek till "Baby Yoda". Pratshowvärden Jimmy Kimmel föreslog att "Baby Yoda" kunde bli USA:s nästa president och ena alla människor.
Disney har bromsat filmerna, men fler tv-serier är på gång. Det är här framtiden för "Star wars" finns.
Själv var jag elva år 1977, när "Stjärnornas krig" kom. Jag var i helt rätt ålder: stor nog att ha hunnit läsa och se ett och annat, men ung nog att bli fullständigt uppslukad.
JJ Abrams är också född 1966. Det är även Jon Favreau, som gör "The mandalorian". De var också i helt rätt ålder 1977, och jag har stort förtroende för att de vet exakt vad de gör med "Star wars".