Folkkära artisten gästar Ekenäs slott

I kväll, onsdagen den 18 juli, är det åter dags för sången att ta över Ekenäs slott.

Foto: Robin Fornas/Peter Knutson

Ekenäs2018-07-18 10:00

Sommaren 2010 startade traditionen "Sångarna på slottet" på Ekenäs slott. Arrangörer då var slottsfogde Joakim Johansson och hans far Leif Johansson. Numera heter slottsfogden Maria Reuterhagen men hon får fortfarande hjälp av Leif Johansson, som också driver slottets café. Genom åren har artister som Lill Lindfors, Cecilia Vennersten och Åsa Jinder gästat borggården. I år heter artisterna Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark. Hanson är i sommar upptagen med folkparksturnén som hon skulle ha gjort tillsammans med Siw Malmkvist och Barbro "Lill-Babs" Svensson. När Lill-Babs gick bort i våras bestämde Hanson och Malmkvist att de skulle fullfölja turnén tillsammans med Towa Carson. Men en lucka i schemat fanns för ett stopp på Ekenäs.

– Publikrekordet på 690 personer sattes 2011 när CajsaStina Åkerström var här, säger Leif Johansson.

Om det blir ett nytt rekord eller inte på onsdag tror han främst beror på vädret.

– Det är svårt att säga, blir det för varmt kanske folk hellre åker och badar. Blir det regnigt så kommer inte folk på grund av det. En annan nackdel är att man nästan måste ha bil eftersom det är så dåliga bussförbindelser, den närmsta hållplatsen är två kilometer från slottet. Men det är klart, tittar man på artisten så är det gissningsvis lite äldre personer som kommer och de har ju oftast bil, säger han.

Föreställningen ges i två akter och Johansson tipsar om att ta med sig egna stolar då sittplatserna på borggården lätt tar slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!