Årets föreställning heter "Gå och bada". Håkan Bäck är regissör, producent och skådespelare i föreställningen.
– Namnet har vi tagit från att det ska byggas ett nytt badhus här i Linköping. Jag reagerade på att jag tyckte att det blev väldigt dyrt för ett badhus när det fattas pengar i andra verksamheter, säger Håkan Bäck.
Föreställningen är en klassisk nummerrevy som hoppar från det lokala till det nationella. Ensemblen kommer att framföra både sång och sketcher. Ämnen som tas upp är färdtjänsten, rökförbudet, regeringens januariöverenskommelse och finkulturen i P1.
– En del nummer har vi köpt in från andra revyer. Det är alltid svårare att skriva helt nytt, säger han.
I ensemblen ingår sju personer som kommer från Östergötland. Tre av dem är Tina Holmgren, Nathalie Hjertstedt och Albin Johansson. Tina Holmgren och Nathalie Hjertstedt har deltagit i tidigare nyårsrevyer. Men för Albin Johansson är det första gången.
Att premiären närmar sig väcker blandade känslor.
– Det känns som att vi har ett starkt material i år. Jag tror att det kommer att bli mycket skratt. Det blir en varierad och trevlig eftermiddag, säger Håkan Bäck.
De andra i ensemblen håller med.
– Det känns kul, men med en skräckblandad förtjusning, säger Tina Holmgren.
– Det är jättekul med nummerrevyer. Det är roligt att få vara andra karaktärer, men det betyder också att man snabbt måste ställa om sig, säger Nathalie Hjertstedt.
Håkan Bäck förklarar att revytraditionen är stor i Sverige. Föreställningen "Gå och bada" är den 88:e nyårsrevyn som spelas i Linköping. Enligt honom har man hittat revyer ända från 1911 i Linköping.
– De flesta städer bör ha en nyårsrevy. Är man en residensstad som Linköping så vore det dåligt om man inte kunde få ihop en revy, säger Håkan Bäck.
Enligt honom är nyårsrevyerna uppskattade i Linköping.
– Det kommer mer och mer folk. Många kommer åter, och det är den bästa recensionen. Vi har många trogna besökare som kommer och tittar. Men man måste också tycka om formen. En del tycker inte om farser för att det smälls för mycket i dörrar. Andra gillar inte revyer för att det är plockigt. Det är olika nummer som inte alltid hänger ihop i en röd tråd, berättar Håkan Bäck.
På nyårsafton är det premiär. Men redan dagen innan, den 30 december, hålls en smygpremiär för att möta publiken. Föreställningen spelas fram till 26 januari.