Stort pris till "Världens mammor"

På Mors dag arrangerades "Mammagalan 2019" i Stockholm och där delades "Stora Mammapriset" ut till Motalakonstnären Sira Jokinen Lisse och projektet "Världens mammor".

28 maj 2019 21:56

Det var Läkarmissionen och Kanal 5 som arrangerade galan och Jokinen Lisse är mycket glad över priset:

– Det känns ju helt fantastiskt!

Hon säger att det känns "jättejättestort att få det erkännandet".

– Och det är ju inte bara för mig utan det här är för alla oss som är med i "Världens mammor" och för alla som stöttar oss i vårt arbete.

Vad tror då Jokinen Lisse själv är anledningen till att de fick priset?

– Vi har valt att satsa på mammor och vi kanske jobbar lite annorlunda, vi jobbar med konsten och kulturen som bas för vårt arbete. Sen är ju också kvinnorna själva med och beslutar och det är ju mycket deras behov som ligger till grund för att vi väljer att göra olika aktiviteter.

Enligt Sira Jokinen Lisse sa dessutom Läkarmissionens generalsekreterare Lars Arrhenius till henne på galan att "Världens mammor" är ett så viktigt projekt att de vill inleda ett samarbete.

Två mammor, Samar Fawaz och Sakina Henriksson, som varit med länge i "Världens mammor" och blivit "lite av ledare" där följde med Jokinen Lisse till galan. Med henne var också Eva Arud från Hyresgästföreningen samt konstnärskollegan Eva Fornåå som precis som Sira Jokinen Lisse själv ingår i styrelsen för KISAM som driver "Världens mammor".

För "Världens mammor" väntar närmast som vi tidigare har skrivit om deltagande i Sveriges Radios, Radiohjälpen och SVT:s "Springhjälpen" på Omberg på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa