Starka förebilder när Melefors nyöppnar

Karin Holmströms utställning Heroes invigde på lördagen det nyrenoverade Galleri Melefors.

15 september 2017 18:06

Galleriet har haft stängt i tre månader när renoveringsarbetet pågått. Det besökarna framförallt kommer notera är att lokalen blivit nästan dubbelt så stor än tidigare.

– Vi har velat få till det här länge och nu när vi öppnar igen känns det jättebra. Med de nya lokalerna kan vi locka nya och fler konstnärer att ställa ut hos oss, säger Johan Melefors.

På fredagen smygöppnade galleriet igen. Konstnären Karin Holmströms utställning Heroes inleds egentligen först på lördagen men på fredagskvällen höll galleriet öppet för vernissage och mingel. Karin Holmström är främst verksam i Stockholm och har ställt ut både i London och Paris. Bara de två senaste åren har hon ägnat sig åt konsten på heltid, ett beslut som växte fram efter att hennes far gick bort i cancer.

– Jag kände att jag var tvungen att testa och kasta mig ut i ett öppet hav för att se var det tog mig. Jag vill inte sitta som gammal och ångra att jag aldrig tog chansen, säger Karin Holmström.

Utställningen Heroes handlar om att våga vara en förebild och att kunna stå upp när man ser något som är fel. Karin Holmströms tavlor känns igen som figurativt abstrakta med suddiga linjer där bara vissa delar direkt känns igen. Hon har även börjat involvera djur i sina tavlor, ofta och gärna elefanter.

– Elefanten är perfekt för utställningen då den är en så bra förebild på så många sätt, stark och snäll men kan ryta ifrån om den behandlas illa.

Utställningen pågår mellan 16 - 30 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!