Schlagerstjärna gör turnéstopp i Motala

Jessica Andersson har stått på Melodifestivalens scen många gånger. Nu är hon aktuell med sin första egna turné och Motala är ett av turnéstoppen.

14 januari 2019 09:51

Den 5 april framträder hon i Motala Folkets Hus.

– Det är alltid trevligt att komma till Motala! Motala är en fantastiskt fin liten stad, säger Jessica Andersson.

Andersson var här med Diggilooturnén 2017 och har ett alldeles speciellt minne från det besöket. Hon fick nämligen då tillsammans med Tommy Nilsson möjligheten att slussa en båt, en slussning hon beskriver som "en härlig upplevelse".

Jessica Andersson säger att hon också har en annan anknytning till Motala. Hon ingick ju förut i den Melodifestivalsvinnande duon Fame tillsammans med Magnus Bäcklund, som ju är bosatt i Linköping, och enligt Andersson gjorde de många jobb i och runt omkring Motala. Och nu är det alltså dags för henne att besöka staden än en gång.

– Det är kul att komma tillbaka!

Showen heter "På dejt med Jessica Andersson" och hon beskriver den så här:

– Ett personligt porträtt i showform av mig och allt det som jag har gjort de senaste 15­–20 åren, vilket är ganska mycket. Så det är inte så lätt att komprimera ner det till 90 minuter men vi ska försöka.

Det blir enligt Andersson "mycket musik och en del prat". Hon har med sig "ett fantastiskt bra band" och säger också att showen även har utrymme för "lite mer allvar" .

Jessica Andersson ser nu fram emot att ge sig ut på turné:

– Det ska bli väldigt roligt tycker jag. Det känns som att det är på tiden att jag gör något sådant här. Det är första gången jag ska ut i eget namn och det känns jättespännande, men också lite läskigt så klart. Men jag tror att jag har lyckats samla på mig en ganska stor egen publik de åren jag har åkt med Diggiloo och alla åren jag har varit ute och jobbat. Så det ska bli kul att få komma ut och möta dem.

Hon hoppas att det kommer mycket folk till föreställningen och att publiken känner att de har blivit berörda av den.

– Och att de tycker att föreställningen var rolig och att man får en liten eftertanke också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa