Satsning på stand up i Linköping

Den 17 maj förvandlas Gamla Linköping till en stand up-fest med Marcus Berggren i spetsen.

14 maj 2019 21:30

Marcus Berggren är ett av svensk humors stora framtidsnamn, och är förutom ståuppkomiker också en av programledarna för Morgonpasset i P3. Tillsammans med Elin Almén, Henrik Källman och Ben Kersley uppträder han på Dansbanan i Gamla Linköping den 17 maj. Vid sidan av humorshowen utlovas livemusik från Mjölbybaserade Brureband, som består av ett 20-tal ungdomar. Det blir dessutom ett hemligt musiknummer av Marcus Berggren.

– Jag har försökt få till det här ett tag nu. Idén är att det ska vara avslappnat, roligt och att man ska förvänta sig det oväntade. Det är det som krävs för att det ska bli bra comedy, säger arrangören Ben Kersley som är konferencier under kvällen.

Ben startade ståuppklubben "LKPG HA HA!" 2008 och har sedan dess jobbat med att ta stand up-scenen till Linköping. De senaste åren har det varit svårt att hitta lokaler, men nu ser han fram emot att köra utomhus.

– Det blir mer äventyrligt utomhus. Det är lite som en campingresa. Du vet inte riktigt vad som kommer hända, men du vet att alla kommer ha det trevligt. Om man känner Marcus så vet man att det kommer bli en rak och ärlig kväll, säger Ben.

Hittills har över 300 biljetter sålts till humorkvällen, och Ben hoppas på en fortsättning med samma koncept.

– Beroende på hur samarbetet med Gamla Linköping fungerar hoppas jag att det här kommer bli en regelbunden grej. Jag tycker Linköping har saknat en sån här kväll, säger Ben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joseph Chaouch Båth

Ämnen du kan följa