Sprudlande nyårsrevy blev fullträff

Lusten framför allt. Det sprakar och gnistrar om den här nyårsrevyn. Spelglädje, energi, scennärvaro och tempo är på topp. Men inte så det blir hysteriskt överhettat, utan dramaturgiskt varierat med lugnare inslag. Den som letade efter premärnerver kammade nog noll. Hela föreställningen i två akter är mycket välrepeterad, sällsynt vältajmad och nogsamt instuderad. Ändå verkar det finnas utrymme för spontana infall och utfall.

30 december 2018 20:51

Direktör´n för det hele, teaterfarsan själv, Håkan Bäck är en slipad teaterräv med många års erfarenhet. Han är med överallt, på scen, bakom manus och produktion. Han vet hur en slipsten ska dras – eller en grop ska grävas vad det anbelangar. Även om det finns gupp, ojämnheter och gropar så är givetvis helheten förmer än delarna. Teater är en avancerad gruppsamverkan som en orkester. Och husbandet Bar Quartet är alltid lika spelsäkra och breda i sin repertoar.

Lokalrevyer brukar ju ha oförtjänt dåligt rykte. Grotescogänget med il papa Henrik Dorsin slog in en elak passning om att det underjordiska helvetet var fyllt av plågor och smärtor från lokalrevyer. Men då har han ännu inte sett den här. ”Brännhett” är faktiskt rolig, fräck, påhittig, elak och varm.

Här ges en sammanfattning av året som gått med lustfyllda sparkar och kramar åt mycket som hänt under det gångna året.

Skogsbränder, vinster i välfärden, polisen, debaclet med regeringsbildningen, svarta pengar, Boxholmsosten med mera. Lokalt och nationellt blandas i väldigt generös buffé. Satiriskt spetsigt omväxlande med hejig humor. Alltid välskrivna repliker och sångtexter till kända melodier. Ett nytt år är lättare att ta itu med efter en frejdig nyårsrevy.

Nyårsrevy

BRÄNNHETT

Linköpingsrevyn

Medverkande: Håkan Bäck, Tina Holmgren, Åke Lindgren, Christine Eddeborn, Johan Furuhjelm, Erik Almefalk, Thomas Roos, Disa Bäck, Nathalie Hjertstedt m.fl.

Musik live: Bar Qurtet

Teaterns Hus, Globenteatern

Föreställningar ges t.o.m 27 januari

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!