Så bra är Linköpingsbandets nya

Linköpingsbandet Märvel har kommit upp i femton år som aktivt band och hunnit med fem fullängdare. Och hela tiden har de hållit uppe nivån så högt, att det är smått ofattbart hur det stora genombrottet inte har kommit.

5 oktober 2017 15:54

Med den bakgrunden blir ”At the sunshine factory” än mer imponerande. För så pass långt in i ett bands karriär kan det inte vara lätt att få ur sig något så här helgjutet. Energin borde ha mattats av och de kreativa låtidéerna sinat. Men av det märks intet. Tvärtom, till och med. Märvel har förmodligen aldrig varit bättre än i år.

Inledande låten ”A killing view” är rent förkrossande bra. Det är energisk punkrock i dess allra renaste form. I symbios med en rent underbar melodi. Och det finns ingen som helst anledning för någon någonstans att inte älska sönder låten den här hösten.

Resten av skivan följer samma spår även om det finns spår som bryter av. Halvballaden och singeln ”Angela” exempelvis. Där visar Märvel på en mångsidighet som ofta saknas hos deras genrekamrater.

Allt som allt är ”At the sunshine factory’” en av årets bästa skivor. Och tiden som en de bäst bevarade musikaliska hemligheterna i Sverige får fasen ta mig vara över nu.

Rock

Märvel At the sunshine factory The Sign Records
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!