Lyckad blandning av humor och allvar

"Jag vill ha lyckliga slut" på Ung scen/öst

16 mars 2016 06:00

Manus: AnnaLina Hertzberg & Manda Stenström

Regi: AnnaLina Hertzberg

Skådespelare: Ardalan Hakimi Fard, Hilda Rydman, Anja Rajić och Malou Zilliacus

I foajén hänger tvättlinor med lyckliga slut. På mängder av lappar som hålls på plats av klädnypor har de unga teaterbesökarna skrivit olika förslag. Många handlar om en rättvisare värld och fred på jorden, men här finns också önskningar om att bli fotbollsproffs och tjäna en massa pengar eller att få äta 1 000 tamales. Någon vill gifta sig med en rik norsk man eller får ett bra liv, en annan tycker att ett lyckligt slut vore "att hela min familj går till en psykolog".

Som alltid tar Ung scen/öst sin publik på största allvar och räds inte de svåra frågorna. Föreställningen tar upp såväl existentiell ångest och konsten av vara sig själv som döden och meningen med livet. Men all sker med smittande gott humör. Det rappas, dansas och skämtas på scen och skratten i de fullsatta bänkraderna är många. Alla fyra skådespelarna har imponerande närvaro och tajming.

Ardalan Hakimi Fard håller en fantastisk monolog om zombier via Sveriges mästerkock till Iron Maidens trumset. Och i en drömsk ordlös scen om hur man kan se ut när man är död samsas spöken och änglar med gosedjur och en tyrannosaurus rex. Med humor och värme dramatiserar ensemblen även några av publikens förslag på lyckliga slut.

Allt avslutas med en glittrande, färgstark, festlig final och känslan av att allt ändå är möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!