Oblivious med humöret på topp

CCC Oblivious och Abramis Brama

22 maj 2015 15:15

The Crypt, Linköping

23 maj

Efter en solfylld dag som äntligen ger en fingervisning om att sommaren är på väg känns The Crypts murriga och luftkonditionerade källarlokal avlägsen. Men Oblivious, Linköpings mest entusiastiska liveband, firar att den av Gaphals släppta skivan "Out of wilderness" nu finns ute på marknaden och det lockar så pass mycket folk att det blir både trångt och svettigt framför den lilla scenen.

Oblivious är nyss hemkomna från en Europaturné och som vanligt när de ställer sig framför en publik är humöret på topp, inget verkar kunna få sångaren Isak Nordholm att surna till, han sprudlar på sedvanligt ut i alldeles för långa cirkelresonemang som egentligen bara betyder en sak, att han är glad. Musikaliskt har Oblivious gått ifrån att vara en hysterisk partymaskin till en mer eftertänksam och bluesmättad enhet. Det är långsammare och bygger mer på atmosfär än boogieriff. Efter att ha luftat flera spår från nya albumet är det dags för en tillbakablick och Abramis Bramas sångare Ulf Torkelsson förgyller en fantastisk version av "Bjälken i ditt öga".

Nuförtiden är det överfullt i facket "sjuttiotalsinspirerad skäggrock", men när Abramis Brama började för 18 år sedan var det de som startade den svenska vågen av retrorock. En lite väl lång ställtid mellan de två banden dödar stämningen och många hemmabandsupportrar väljer att gå hem. Men när Abramis Brama kliver på scenen och drar igång med signaturmelodin "Mamma talar" visar de rätt snabbt vilka som har hängt i rocksvängen längst. Det är ett grymt driv i deras musik och en fin avslutning på kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!