"Nu är det dags att vända på gubben"

Jan Holmbom, kulturentreprenör från Boxholm, flyttar ut ur radiostudion och in på Sagateatern i Linköping onsdag kväll. Där ska han samtala med dirigenten Hans Lundgren.

20 oktober 2015 10:53

"Samtal pågår", live inför publik. Vad är nu detta?

– Jo, jag tänker att vi har alldrig prata så mycket som vi gör nu, men vi samtalar allt mer sällan. Orkar vi inte? Podcastar är ett stort fenomen, varför inte ta fenomenet ett steg längre och köra det med nerv, alltså inför publik. Och det finns så satans mycket intressanta människor.

(Jan sänder sin egen radiopod "Fredagsfrallan" sedan 8 år, där han samtalar med olika gäster, red:s anmärkning.)

Varför valde du director musices emeritus Hans Lundgren?

– Hans och jag är oerhört lika och oerhört olika, bara det är tillräckligt. Sen har han ju också varit nestor i östgötskt musikliv i 40 år men alltid stått med häcken mot publiken, nu är det dags att vända på gubben!

Du är ju själv körsångare och ordförande i Sångarbröderna i Boxholm, har du sjungit för Hans nån gång?

– Ja, jag har varit en av de där koristerna som suttit inför Hans och knappt vågat andas... det är nog också en vanlig bild av honom, den här starke ledaren. Vi kan nog överraska en del.

Vågar ni lita på "bara" samtal utan musikinslag i kväll?

– Vi ska nog läsa en del, Hans har ju en fantastisk penna, men vem vet, det kanske blir allsång! Hans avskyr ju det... jag vet ju inte om det kommer nån mer än Hans och jag, men om det gör det så ska vi fortsätta. Och nästa gång tänkte vi att det blir Hans och jag och en gäst i så fall. Men som sagt, vi får se hur det går, jag är faktiskt lite nervös.

"Samtal pågår" med Jan Holmbom och Hans Lundgren är onsdag kväll på Sagateatern kl 19.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!