Petter vågar ta ställning

CCC Petter: Mitt folk

16 september 2015 13:19

Hiphop

Sony

Petter Askergren nöjer sig inte med ”bra” eller ”bättre”. Han har alltid strävat efter att vara bäst – men kanske framför allt drivits av lusten att alltid fortsätta vidare, att bestiga nästa berg, att pressa kroppen och psyket till det yttersta. På nya skivan ”Mitt folk” är det en mognare, bredare och mer melodisk Petter som möter publiken.

Som vanligt har han valt sina samarbeten med omsorg. Den här gången är det Sabina Ddumba, Lilla Namo, Daniel Adams-Ray, Sam-E, Jaqe och Sara Zacharias som hjälper honom att ge låtarna samtidsfräschör och samtidigt bredda publiken. Tråkigt nog får tjejerna ofta stå för ett ganska stereotypt körande, bara Lilla Namo bryter mot mallen och ger Petter en rejäl match med sitt rappande.

Men det svänger fint, särskilt på låtar som ”Kall vinter” och ”Vi är”. Och det är positivt att se att Petter tillåtit sig att bli mer öppet politisk i sina texter. Det är inga märkvärdiga ståndpunkter, men skönt med någon som vågar stå för humanistiska värderingar när det blåser kallt. Ett betyg som ”riktigt bra” gör förmodligen Petter besviken, men å andra sidan får han kanske incitament till att fortsätta kämpa efter det där ouppnåeliga ”allra bäst”. (TT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Ullberg