Veronica Maggio spelar på Skylten

Veronica Maggio fick nyligen en grammis som Årets nykomling för sin visdoftande hiphop på plattan "Vatten och bröd". I kväll spelar hon på Skylten i Linköping.

16 mars 2007 00:00

Debutplattan är resultatet av ett nära samarbete med Stefan Gräslund som både skrivit och producerat.

- Att vi började jobba ihop berodde på att jag tyckte om hans texter och han hade hört mina låtar sedan tidigare så vi ville testa att göra samma saker, säger Veronica Maggio.

Hon berättar att det föll sig naturligt att han skulle skriva låtarna när de började jobba på "Vatten & Bröd". Vid det laget kände de varandra så väl att Stefan Gräslund kunde utgå från Veronica i texterna.

- Jag skulle aldrig sjunga något som inte kändes sant för mig.

När videon för debutsingeln "Dumpa mig" släpptes blev den genast "Veckans hitvarning" på ZTV. Men det är inte en historia ur Veronica Maggios liv.

- Den kommer bara från Stefan Gräslund. Han kom hem efter en sån här helvetessemester. Jag vet inte hur mycket jag ska gå in på detaljer men då skrev han den här låten. Jag tyckte den var så skön för den är så krass liksom.

- Hade det varit hjärta och smärta vore det konstigt att sjunga om hans misslyckade kärleksweekend. Men eftersom det var så kallt och krasst kändes det kul att sjunga den, tillägger hon.

Sedan skivsläppet har hon turnerat flitigt i landet och i kväll spelar hon på Skylten i Linköping. Det går förhoppningsvis smidigare till än förra sommarens festivalspelningar som blev en prövande start på turnélivet.

- Det var helt sjukt med teknikstrul! Jag vet inte om en förbannelse vilade över oss och vår teknik. Det smattrade i högtalare och blev en hel del kaos.

Veronica Maggio spelar på Skylten i kväll 16/3 kl 20.

Karin Larsson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!