Jessica till final i Funkisfestivalen

Tidigare i år vann hon Linköpings första deltävling av Funkisfestivalen. Under föregående helg gjorde Jessica Längerberg succé igen – i semifinalen, där hon kvalade till final.

17 april 2019 17:00

– Det känns helt sjukt. Det är svårt att ta in faktiskt, säger den 23-åriga sångerskan.

Jessica Längerberg tävlar med låten "Allt jag behöver" av Miriam Bryant.

– Jag har valt den eftersom den är lite mer kaxig, och jag är lite kaxig som person. Jag säger vad jag tycker och tänker, säger hon.

Semifinalen ägde rum under storslagna former på Nalen i Stockholm, och i juryn fanns bland andra schlagerstjärnan Linda Bengtzing. Konkurrensen var tuff. 22 bidrag tävlade om tolv finalplatser.

Men stämningen mellan deltagarna var vänskaplig. De peppade varandra.

– Så fort någon kom in i greenrom så skrek vi och tjoade och tjimmade, så det var kul, berättar Jessica.

LÄS MER:Se när Jessica gick vidare från första deltävlingen

Något som var häftigt med semifinalen var också att deltagarna behandlades som superstjärnor. När Jessica checkade in på hotellet väntade en överraskning.

– De frågade om jag var artist och sa att jag skulle få ett väldigt fint rum – och det var en svit! Det var jättefint, säger hon.

Den 26 augusti tävlar Jessica i finalen på Stockholm Waterfront.

– Jag ska försöka att hitta på roliga saker i sommar och inte tänka på finalen så mycket. Sedan kommer det säkert att bli nervöst innan, men jag försöker att andas, ta det lugnt och vila rösten framförallt, säger hon.

Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell funktionsnedsättning inom LSS, har arrangerats sedan 2011 av föreningen Funkisglädje.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Hofström

Ämnen du kan följa