Hon vill förändra Farbror Melins torg

Nya tankar för Farbror Melins torg i Linköping finns med när Konstfack har sin Vårutställning

– Torget behöver aktiveras, säger Caroline Ossmin.

15 maj 2019 17:00

Hon har gått programmet Inredningsarkitektur och Möbeldesign och medverkar på Konstfacks Vårutställning med sitt examensarbete "Passage". Caroline Ossmin utgick från en plats i sin hemstad Linköping.

– Jag började min undersökning av passager i stadsrummet och utgick från en plats som jag tycker behöver aktiveras. Det handlar om att skapa trygga pauser i stadsrummet.

– Farbror Melins torg är ju ett relativt nytt torg och när jag varit där har jag tyckt att det varit lite glest med människor. Jag gjorde en platsundersökning där jag betraktade hur människor rör sig över torget. Det jag kom fram till är att människor gärna vill ha nåt att förhålla sig till och att objekten på torget blir ett slags skydd, säger Caroline Ossmin.

Hennes "Passage" ska bidra till att aktivera torget och få människor att röra sig över det snarare än att stryka utefter husväggarna.

Om hennes idé blir verklighet på plats återstår dock att se.

– Jag ska i alla fall presentera det för kommunen, säger Caroline Ossmin.

En modell av "Passage kommer att finnas på plats när Konstfacks Vårutställning öppnar under torsdagen. Utställningen är öppen fram till 26 maj.

Caroline Ossmin beskriver de tre åren på Konfack som "fantastiskt roliga och givande".

– Nu tänker jag mig att söka jobb och skaffa mig erfarenhet så jag vet vad jag vill fördjupa mig inom. Sedan tänker jag söka till Masterutbildningen. Inredningsarkitektur är ett väldigt brett område.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Pihlblad

Ämnen du kan följa