Det här vill ni veta om Corren

Vilket drag det var på Corren Mera-dagen i lördags! Och så många fina möten det blev med er läsare.

Populära. Klipp ur Corren i torsdags. Hälge och Medelålders plus är två av våra populäraste serier och blir kvar när seriesidan förändras efter nyår.

Populära. Klipp ur Corren i torsdags. Hälge och Medelålders plus är två av våra populäraste serier och blir kvar när seriesidan förändras efter nyår.

Foto:

LINKÖPING2016-12-03 13:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trots fyra kassor öppna för försäljning av våra Mera-erbjudanden (böcker, evenemangsbiljetter och julblommor) så ringlade kön lång ut till Badhusgatan hela dagen.

I fyra timmar gick jag runt och talade med er läsare i kön och i vårt fik, här är mina svar på era vanligaste frågor:

Kan ni inte ha fler sidor med ekonomi- och näringslivsnyheter?
– Vi vet att det är ett stort sug efter sådana nyheter. Vi har utökat antalet ekonomisidor i tidningen och vår näringslivssajt affarsliv.com växer starkt. Så vi skriver mer än någonsin om det lokala näringslivet och är tacksamma för alla som tipsar om nyheter därifrån på tipsa@corren.se.

Kommer ni behålla alla korsord?
– Ja, vi kommer till och med öka antalet korsord efter nyår. Förutom det dagliga namnsdagskrysset kommer vi varje vecka ha Lilla krysset, Miljonkrysset, Hälgekrysset, Sverigekrysset, Stora krysset och lördagens kryss- och pysseluppslag. Det är möjligt att något av de kryss vi har idag kommer att behöva byta publiceringsdag, beroende på vilka dagar de olika kryssen levereras till oss.

Varför har ni bara vinstdragningar på vissa korsord?
– Vi har inte resurser för att administrera rättning och vinstutskick för alla kryssen. Vi väljer i stället att satsa på att erbjuda många kryss. Av de kryss vi har efter nyår kommer det finnas stora vinstmöjligheter på fyra av dem (Miljonkrysset, Hälgekrysset, Sverigekrysset och lördagskrysset).

Hur väljer ni ut vad som får vara med i Idag-spalten?
– Vi hämtar de aktiviteter som ligger på www.ostergotland.events. Skriver man in en aktivitet där fyra dagar innan den sker så kommer den med i Idag-spalten. Vissa städer är bättre än andra att skriva in tips, därför kan det skilja en del på antalet mellan på olika orter.

Varför har ni inte äldreboendenas matsedlar i idagspalten?
– Tidigare fanns bara en matsedel per kommun, då var det lätt för oss att ha med den i idagspalten. Idag drivs länets äldreboenden av så många olika aktörer, privata och kommunala, vilket gjort att det är många olika matsedlar.

Varför är det så mycket sport i tidningen?
– Sporten är en viktig del för en stor andel av våra läsare. De senaste 40 åren har det varit så här mycket sport i Corren och det är inget vi planerar att förändra. Det är ungefär sex sidor per dag, förutom på måndagarna då det är ungefär tio.

Kommer någon serie försvinna framöver?
– Ja, från 1 januari kommer seriesidan innehålla Hälge, Pondus, Zits, Medelålders plus och Nemi. Medan Hälge är den i särklass populäraste serien så är Rocky den i särklass minst populära, faktiskt den enda serien som upprör många av er läsare, så när sidan skiftar utseende efter nyår tar vi bort Rocky.

Varför måste jag logga in för att läsa på Corren.se?
– Vi utvecklar våra digitala plattformar hela tiden, en del i det är att göra upplevelsen mer personlig för er läsare och tittare så att ni på ett bättre sätt än idag ska kunna forma flödet utifrån era intressen. I det arbetet är det digitala användarkontot en viktig grund.

Är papperstidningen på väg att försvinna?
– Nej. Upplagan minskar, det har den gjort ända sedan Internet slog igenom på 1990-talet, men fortfarande läser runt 100 000 östgötar Corren varje dag. Dubbelt så många läser oss digitalt på Corren.se, men papperstidningen är fortfarande viktig för oss på alla sätt och vis. Det är därför vi har gjort tjockare tidningar i år jämfört med året innan. Enligt TS-siffror från Orvesto läser 5,5 miljoner svenskar en dagstidning varje dag och 4,4 miljoner av dem läser den på papper. Dessa läsare ägnar i snitt 37 minuter per dag åt sin tidning.

Kan ni inte ha fler kundklubbserbjudanden utanför Linköping?
– Vi försöker hela tiden få företag även på andra orter att vara med på våra erbjudanden, men intresset är störst bland Linköpings företag. Vi tittar också på lösningar för hur våra erbjudanden ska bli mer tillgängliga för alla i vårt område.

Veckans...

...läsarreaktioner: Har handlat om det jag skrev förra lördagen, om kyrkan och min tro. Många fina tankar och ord har det blivit, stort tack för dem, men också några starkare ord som förklarade att min upplevelse från pojkåren var riktig, att jag säkert kommer hamna i helvetet när jag dör. En läsare delade med sig av några radiolänkar, så den här fredagen har jag lyssnat på såväl Helgmål med prästen och psykoterapeuten Lars Christiansen som morgonandakt med Madeleine Fredell. Ihop med er läsare blir det aldrig tråkigt.

...läsarfråga: Kom i ett vanligt brev från läsaren Dag-Ivar som undrade hur det har gått med mitt deckarläsande under året. Sådär, måste jag tyvärr svara på det. Har faktiskt inte läst en enda riktigt bra deckare i år. När jag tänker efter är Alex Schulmans "Glöm mig" min enda toppläsning i år. Hoppas jag väljer bättre böcker under 2017.

...dokumentär: Var SVT:s "Welcome to Gunnarsbyn". Filmarna Anette och Johan Winblad har skildrat två år då ett asylboende kom till byn. Aktuellt, starkt och tankeväckande. Finns på SVT Play.

...wow: LHC:s spel mot tabellettan Frölunda (3–0) och tabelltvåan Malmö (2–0). Plötsligt har laget hittat rätt i sin press och då stämmer spelet över hela banan. Kanske var det för att jag för ovanlighetens skull satt så nära som på rad 4, men matchen mot Malmö var riktigt underhållande med bra fart och glöd, nästan som en bra slutspelsmatch.