Så länge jag kan minnas har mat varit ett av mina stora intressen.
Under min uppväxt samlades familjen runt middagsbordet varje kväll. Det var viktigt och självklart. Det är också ambitionen nu när jag har egna barn även om det inte alltid är genomförbart med jobbpendling och fotbolls- och hockeyträningar.
Barndomens vardagsmiddagar var sällan avancerade men på helgerna kunde mamma stå länge i köket.
Redan tidigt var jag där och hjälpte till. Och jag tycker fortfarande om att laga mat och baka.
Och det kommer också att rädda mig när det gäller krönikeskrivandet. För att skriva en krönika i veckan är faktiskt ingen barnlek. I alla fall inte för mig. Ibland kommer idéerna och orden av sig själva. Ibland får man krysta fram något. Inför veckans Bostadskrönika försökte jag muta några kollegor med godis för att de skulle spökskriva åt mig.
Men eftersom jag inte rönte någon framgång där får jag ta till utvägen som stavas mat, eller rättare sagt bjuda på något favoritrecept. Så kan min skrivkramp bli till gagn för er läsare.
Vår och sommar är grilltider för många av oss. Och till grillat är det gott med kalla såser. Jag har en absolut favorit som inte bara passar till grillat kött och kyckling. Såsen är även god att dippa grönsaker och bröd i.
Jag blandar ett par deciliter crème fraiche, den feta (lightprodukter har jag gett upp för länge sen), med finriven parmesanost. På samma fina sida av rivjärnet som jag river osten river jag ner en liten klyfta vitlök. Krydda med salt och peppar och låt såsen vila i kylen några timmar så utvecklas smakerna mer.
Eller varför inte blanda i lite mosad fetaost i samma mängd crème fraiche och smaka upp den med salt, peppar och lite flytande honung.
Även här funkar det att spetsa till såsen med lite finriven vitlök om man känner sig på ett sånt humör. Jättegott till fisk. Varför inte testa i helgen.
Smaklig måltid!