Vi vet att du som tar del av våra nyheter har en massa åsikter om dem. Ni blir berörda, glada eller arga och upprörda. En liten del av artiklarna har ni hittills haft möjlighet att kommentera när vi delar dem på Correns konto på Facebook och Instagram. Alltför ofta när jag läser kommentarerna i sociala medier under våra artiklar så blir jag frustrerad, eftersom även de som inte är våra prenumeranter kan kommentera där. Det gör att det oftast dras felaktiga slutsatser av bara en rubrik.
Det är ett dilemma för oss för vi gillar diskussioner, det fria ordet är en viktig grundbult i en demokrati. Därför återinför vi nu kommentarer på våra artiklar på Corren.se. Vi vill med detta uppmuntra er läsare att engagera er i det som händer i vårt område. Det går också att i kommentarsfältet ställa frågor direkt till reportern eller till oss. Vi hoppas att vi ska kunna få en debatt som kan ge fler nyanser till en händelse, fler infallsvinklar och tankar som kanske även kan leda till journalistiska uppföljningar för redaktionen.
Nästan alla lokala artiklar på Corren.se har från och med nu en pratbubbla ovanför rubriken. Siffran efter pratbubblan visar hur många kommentarer en artikel har. För att vara med och diskutera så behöver du logga in första gången med ditt bank-id. Vill du inte kommentera artikeln med ditt riktiga namn så kan du välja ett alias, men vi måste veta att du är du, därför kräver vi inlogg med bank-id.
Vi inför samtidigt emojisar på våra artiklar för att du precis som i sociala medier ska kunna reagera på artikelns innehåll med ett enkelt knapptryck. Tumme upp, tumme ner, hjärta, glad gubbe, ledsen gubbe eller arg gubbe. Du hittar emojisarna när du har läst färdigt artikeln, alltså längst ner efter reporterns namn, ovanför kommentarsfältet.
För att vi ska kunna garantera att våra kommentarsfält hålls fritt från kränkningar och påhopp använder vi oss av Ifrågasätt.se, ett företag som modererar kommentarerna utifrån vår publicistiska hållning.
I början av året öppnade vi vårt åsiktsmaterial på insändar- och debattsidan, att vi nu inför emojis och kommentarer ser vi som ytterligare ett steg att bidra till modererade debatter och diskussioner. Detta för att vi tror på att ju fler som deltar i debatten, desto mer välgörande för demokratin.