Nu öppnar vi Corren.se

Vi var på plats i Skäggetorp efter att en 30-årig man sköts till döds den 27 december och bjöds in till familjen Aziz, som har utsikt över platsen där mannen sköts ihjäl.
Vi var på plats i Skäggetorp efter att en 30-årig man sköts till döds den 27 december och bjöds in till familjen Aziz, som har utsikt över platsen där mannen sköts ihjäl.

2021 ökade vi våra digitala prenumeranter med 22 procent. Självklart är det en siffra som vi är stolta över, men vi nöjer oss inte där. Därför bjuder vi in till öppet hus hela veckan, för att du ska få se hur mycket vi har att erbjuda just dig.

Krönika 17 januari 2022 05:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra året jobbade vi hårt med att utveckla vår journalistik, vårt uppdrag är att alltid vara nära. Att alltid berätta om det som händer där vi bor, men även förklara skeenden och sammanhang. Förra året var också ett år där vi fick fortsätta lägga kraft på att bevaka utvecklingen av covid i vårt samhälle. Vi har en daglig rapportering, förra veckan hade vi en chatt med Britt Åkerlind, och vi har haft otaliga artiklar och reportage om hur sjukvården och samhället har påverkats av pandemin. Den rapporteringen kommer fortsätta så länge vi befinner oss i en pandemi.

Men om vi bortser från vår omfattande covid-rapportering, här är tio reportage från de senaste veckorna som har uppskattats av våra läsare, nu kan du ta del av dem också:  

undefined
Vi var på plats i Skäggetorp efter att en 30-årig man sköts till döds den 27 december och bjöds in till familjen Aziz, som har utsikt över platsen där mannen sköts ihjäl.

Mannen mördades nedanför familjens sovrum

13 skjutningar och 5 mord. Så ser den dystra statistiken ut för Linköping. Vi jobbar febrilt för att kartlägga gängkriminaliteten men också visa hur samhället drabbas. Vi var på plats i Skäggetorp efter att en 30-årig man sköts till döds den 27 december och bjöds in till familjen Aziz, som har utsikt över platsen där mannen sköts ihjäl.

undefined
För första gången berättar Sofia Norlin sin hemlighet. Hon kan inte längre vara tyst om skådespelaren som höll henne inlåst och sålde henne som sexslav.

Sofia hölls inlåst nu berättar hon om övergreppen

För första gången berättar Sofia Norlin sin hemlighet. Hon kan inte längre vara tyst om skådespelaren som höll henne inlåst och sålde henne som sexslav. ”Han var en riktig sadist. Jag vill inte bära det här själv längre”.

 

Linda och Becca lever med ett dolt kaos

Både Linda och dottern Becca har diagnoser och de lever i en rörig värld – full av missförstånd, utmaningar, sorg och kaos. Linda måste googla hur man städar och kan inte vara i fikarummet på jobbet. Nu är hon orolig för dotterns framtid.

undefined
Marcus Yngvesson lyfter 200 kilo tunga stenar, äter budapesttårta till mellanmål och har tröttnat på medelålders män som vill bryta arm. Här med sonen Ebbe.

”Det finns inga fördelar med att vara så här stark”

Han lyfter 200 kilo tunga stenar, äter budapesttårta till mellanmål och har tröttnat på medelålders män som vill bryta arm. Vi träffade Sveriges starkaste man.

undefined
Nya simhallen i Linköping.

Lista: Här byggs det 3 500 bostäder

Byggtakten är fortsatt hög i Linköping. 2022 pågår bygget av nästan 3 500 bostäder. Dessutom byggs skolor, sjukhus, simhall, kontor, landningsbana, gator – och en jättetermos.

 

Linköpingsbon Sanna lever med två partners

Sanna älskar två personer – och delar hus och säng med båda. I det polyamorösa förhållandet har trion brottats med svartsjuka – men kärleken har alltid vunnit. "Vi är inte gjorda för att bara vara med en person".

 

Mörka släktgåtan löst-försvunna östgöten Olle hittad

Massdöden på Vipeholmsanstalten i Lund utreds efter att nya detaljer från insidan kommit fram. Olle från Björkfors skickades iväg som barn – 70 år efter hans död har hans släktingar nu fått veta vad som egentligen hände honom.

 

Fick ge upp karriären efter cancern: ”Dumt att klaga”

För alla våra användare som älskar sport finns det mycket att ta del av på Corren.se. Vi servar er med livematcher, liverapporteringar, analyser, poddar, krönikor och vi följer upp vad som hände sen. Läs om simmaren Oscar Ekström som fick ge upp sin karriär när han drabbades av cancer.

 

Linköpingskrögaren satsar på ny restaurang

Våra läsare är galna i allt som rör vad som händer på stan, speciellt krognyheter. Den här texten, där vi berättar om Johannes Soners nya planer, är inget undantag.

 

Lös våra kryss och spel

Något som vi märker är populärt hos våra läsare är våra kryss och spel. Corren.se/korsord hamnar hela tiden i topp över våra mest besökta sidor.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa