Nu blir corren.se snabbare, bättre och vassare

I dag är en rolig dag för oss. Under dagen lanserar vi vår nya sajt, ny app och ny e-tidning. Gå in och kika på corren.se.

Maria Kustvik

Maria Kustvik

Foto: Clara Herner

Krönika2020-04-14 06:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje morgon när jag vaknar, en kort stund, har jag glömt det. Men efter ett halvt andetag slår insikten mig, ja just det: corona! Varje morgon, varje dag, känns overklig. Och orolig. Det är en orolig tid vi befinner oss i. I sådana tider vänder sig läsarna till oss. Det ser vi i vår trafikstatistik på Corren.se. De senaste veckorna har sidvisningarna, alltså så många gånger som artiklarna läses, dubblerats. Ni läsare är intresserade av allt som rör pandemin, de lokala artiklarna såväl som de på ekonomi, inrikes och utrikes läses i hög grad. 

Vi jobbar för högtryck med att få ut en snabb, bred och korrekt bevakning och jag är stolt över oss. En redaktion är aldrig så bra som när det verkligen gäller. Men lika glad och stolt som jag ofta är över vår journalistik, lika frustrerad kan jag vara över att vår teknik alltför ofta inte håller måttet.

Jag är inte ensam om frustrationen. Det finns ingenting som stör digitala användare så mycket som bristfällig teknik. Det har vi lärt oss den hårda vägen. Är du en av våra läsare som någon gång har ringt till oss och klagat på långsam sajt, eller dålig inloggning, då har du varit med i utvecklingen av vår nya teknik och nya Corren.se. Under tisdagen lanserar vi en ny sajt, ny app och ny e-tidning. Snabbare, tydligare och lättare att använda.

Här är de viktigaste förändringarna:

* Sidorna laddar snabbare.

* Enklare att logga in.

* Modernare och tydligare design. Läsbarheten har förbättrats med ett mer webbvänligt typsnitt.

* Möjlighet för dig som användare att själv skräddarsy ditt nyhetsflöden. Du kan själv få ett eget flöde med just de ämnen, geografiska områden eller idrottslag som du är intresserad av. Funktionen kommer utvecklas vidare under året.

* En ny särskild app för e-tidningen. Vi är trygga med att du som läser e-tidningen kommer att tycka att den nya versionen är mer användarvänlig. Läsbarheten är kraftigt förbättrad.

För vår del innebär det att vi får ett bättre arbetsredskap. Att vi får enkla och smidiga verktyg gör att vi får mer tid till journalistiken och innehållet och bättre förutsättningar att rapportera direkt ute på fältet. 

Är du en av de prenumeranter som ännu inte har skaffat ett digitalt konto? Se till att göra det, det ingår i din prenumeration. Har du synpunkter, hör av dig till mig eller till redaktionen. Vår lansering i dag är bara en sjösättning, tillsammans med dig ska vi fortsätta utvecklas.

Maria Kustvik
Maria Kustvik